28.03.2013. u 12:00

- Povratak Tuđmanu nije povratak u prošlost, nego iskorak u budućnost - kaže Karamarko

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, osvrnuo se u Kninu na primjedbe da vraća stranku u prošlost. “Naravno da je nama u programu vraćati se Tuđmanu, ali to nije povratak u prošlost, nego iskorak u budućnost”, elaborirao je Karamarko svoje tumačenje povijesti, sadašnjosti i budućnosti. Odmah potom, da prisnaži svoj pogled u budućnost, dodao je da će tražiti od SDP-a da se ispriča zbog napuštanja Sabora kada se glasovalo o hrvatskoj nezavisnosti. To je taj Karamarkov iskorak u budućnost – otvaranje davno prežvakane teme iz 1991.

>> Karamarko vuče udesno, ali HDZ još čeka sud

Ekonomski savjetnik koji ne prati politiku

Martin Pastuović, savjetnik Tomislava Karamarka za ekonomiju, razmjerno je nepoznat javnosti iako ga je predsjednik HDZ-a već predstavio, primjerice kardinalu Bozaniću. U razgovoru za Jutarnji, nova Karamarkova uzdanica predstavlja se kao umirovljeni magistar kemije i poručuje da ovih dana toliko “intenzivno radi na važnim projektima” da “čak ni dnevnike ne gleda“. “Izjave sadašnjih političara nisu mi poznate”, kaže Pastuović pa ih ne komentira. Ipak je on savjetnik za ekonomiju.

Linićev financijski bal na putu 
za bailout

Slavko Linić, ministar financija, zadužio je u Sjedinjenim Američkim Državama Hrvatsku za novih milijardu i pol dolara, a američki investitori ponudili su nam čak 7,9 milijardi dolara. Što nije uzeo sve – kad je bal, nek je bailout.

Tražio dozvolu za križ, a zaboravio navesti lokaciju

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, našao se pred nizom poteškoća nakon što se uoči lokalnih izbora odlučio politički aktivirati. Od bučno najavljenih spomenika Tuđmanu i križa na Marjanu prije izbora najvjerojatnije neće biti ništa, piše Slobodna, i to zbog niza proceduralnih propusta. Kipar Zoran Jurić, dobitnik prve nagrade, nije ni počeo raditi spomenik Tuđmanu, a “mada ljevaonica brzo radi, već sutra bi moglo biti kasno”. A kasno bi moglo biti i za deset metara visok križ jer Grad Split nije dobio lokacijsku dozvolu. Ne može je ni dobiti jer u zahtjevu za suglasnost Kerum uopće nije naveo na kojoj bi se parceli postavio križ. Odnija đava i prišu i dozvole.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?