09.02.2013. u 12:00

Rajko Ostojić, ministar zdravlja i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, pozvao je sindikate u zdravstvu da se “ako vole svoju državu”, odreknu većih plaća na koje imaju pravo

Rajko Ostojić, ministar zdravlja i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, pozvao je sindikate u zdravstvu da se “ako vole svoju državu”, odreknu većih plaća na koje imaju pravo. Uvođenje emocija u diskurs moglo bi se proširiti i na druge kategorije stanovništva pa možemo očekivati da uskoro i umirovljenici dobiju poziv da se odreknu dijela mirovina “ako vole svoju državu”. Ostaje samo još da ministar financija izračuna tečaj prema kojem će se obračunavati količina ljubavi prema državi. Koliko kuna vrijedi 1 luda zaljubljenost?

Skupo plaćeni politički rad Vesne Škare-Ožbolt

Vesna Škare-Ožbolt, predsjednica Demokratskog centra, trebala bi dobiti neko priznanje za najbolju političku trgovinu u prošloj godini. Mnogi su pomalo zaboravili i nju i njezin sada već politički marginalni DC, ali riječ je o parlamentarnoj stranci. Vesna Škare-Ožbolt ušla je u Sabor na listi HDZ-a, ali je prve dvije godine mandata prepustila koalicijskom partneru. To što je fizički nema u saborskim klupama ne priječi je da prema pisanju Jutarnjeg lista svaki mjesec uzme 30.000 kuna za “politički rad”, odnosno da godišnje po slovu zakona inkasira 360.000 kuna iz proračuna. Baš kao i Željko Kerum koji se odrekao saborske plaće, ali uredno prima “pinku” od 30.000 kuna mjesečno za “politički rad”.

Čačić će ipak 
dati svoj doprinos – sigurnosti 
u prometu

Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, najavio je ostavku na sjednici Predsjedništva stranke i pritom “izrazio žaljenje što tijekom 2013. godine neće moći dati svoj doprinos”. Kako neće? Evo, pridonijet će sigurnosti u prometu.

Ferdelji krenuo u kampanju potičući kršenje zakona

Vladimir Ferdelji, nezavisni kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, krenuo je u dugu predizbornu kampanju čije je prvo vidljivo (i čujno) obilježje gerilski marketing. Na desetak zagrebačkih raskrižja mladići i djevojke transparentima pozivaju vozače da potrube za Ferdeljija. Ideja je simpatična, ali je u sukobu sa zakonom jer bi potencijalnom gradonačelniku trebalo biti poznato da je trubljenje u gradu zabranjeno. Barem ono iz automobila.

Komentara 2

CV
crna vrana
15:36 09.02.2013.

Nekompetentni Kukurikavci zaigraše i na kartu patriotizma. To je znak da je zagorilo. Slijede nam gladne godine. Da vi drugovi volite ovu državu , na što se sad pozivate, nebi već godinu dana dijelili hrvatski nacionalni korpus na svim mogućimm temama: od Bleiburga, preko Registra branitelja i Zdravstvenog odgoja do ćirilice u Vukovaru. Emocije u turizam veli Veljko Ostojić, emocije u restrikcije plaća veli Rajko Ostojić. Još nam samo fali da se Ranko Ostojić pozove na emocije, umjesto na razum , kad budemo prosvjedovali.

IO
Iohannes
17:22 10.02.2013.

"Prema svojoj državi" ? Za mene je država npr. Srbija, Madžarska, Njemačka... A Hrvatska mi je DOMOVINA! Prije svega je to moja očevina i djedovina... Znam, sada će neki graknuti da je legitimno upotrijebiti sintagmu "moja država". Naravno da jeste...... Međutim, od nekih političkih krugova nikada nećete čuti da Hrvatsku nazivaju svojom domovinom. Zar nije legitimno Hrvatsku doživljavati i nazivati DOMOVINOM?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?