tjedni pregled

U sedam dana poraslo 57 fondova

Zagrebačka burza ilustracija
Davor Višnjić/PIXSELL
07.07.2014.
u 19:21

Od ukupno 32 dionička fonda u proteklom tjednu 23 su porasli

Proteklog je tjedna od 71 aktivnih fondova njih 57 poraslo. To je već šesnaesti uzastopni tjedan u kojem kod fondova prevladavaju pozitivni rezultati. Među dobitnicima prevladavaju fondovi orijentirani na Azijska tržišta kapitala te tržišta u SAD. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +1,80 do -5,62 posto. Devet je fondova raslo preko jedan posto, dok je njih pet ostvarilo tjedni pad vrijednosti veći od jedan posto, javlja portal hrportfolio.hr.

Od ukupno 32 dionička fonda u proteklom tjednu 23 su porasli. Dobitnike s rastom od 1,80 posto predvodi fond PBZ I-Stock, koji je s 20 posto portfelja izložen na tržištu kapitala u Kini, 18% u Hrvatskoj, 15% je investirano u Južnoj Koreji a po deset posto u Tajvanu, Rusiji i JAR-u, s osam posto udjela su prisutna još tržišta Brazila i Indije. Slijede Platinum Global Opportunity s tjednim rastom od 1,67 posto i Ilirika Azijski tigar (+1,62 posto). Pored spomenutih još je pet dioničkih raslo preko jedan posto. U grupi dioničkih fondova palo je devet fondova, najviše NETA New Europe za 5,62 posto, a slijede NETA Global Developed (-2,20%) i KD Nova Europa (-1,36%).

Devet od ukupno 11 mješovitih fondova u proteklom je tjednu poraslo. Najviše je vrijednost uvećana fondu ICF Balanced za 1,35 posto. Slijede PBZ Global fond s rastom od 0,99 posto i HI-balanced (+0,78%). U grupi mješovitih fondova tjedni pad vrijednosti bilježe Agram Trust za 1,41 posto a s minusom od 0,30 posto slijedi OTP uravnoteženi. 

Više pročitajte ovdje.

>>ZSE: Crobexi mješovito, Valamar AH dobitnik, Belje gubitnik

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije