Perasova lekcija

Cedevita teško stradala u Vitoriji i ostala na četvrtom mjestu

Marko Arapović
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
17.12.2015.
u 22:30

Najbolje razdoblje u igri zagrebačkog sastava bio je početak drugog dijela kada je zonskom obranom iznenadio domaćina, te se primakao na osam pogodaka zaostatka (61:53).

Košarkaši Cedevite u susretu su posljednjeg, 10. kola skupine B prvog kruga Eurolige pretrpjeli visok poraz na gostovanju kod Laboral Kutxe u Vitoriji  (70:92 - po četvrtinama 16:23, 13:22, 28:22, 13:25).

Cedevita je plasman u TOP 16 osigurala još prije tjedan dana, a u dvoboju protiv Laboral Kutxe mogla je popraviti plasman na ljestvici i završiti na boljoj poziciji od četvrte, ali pokazalo se kako su utakmice posljednjih tjedana psihički prilično ispraznile momčad, koja je odigrala vrlo loše, poglavito kada je u pitanju igra u obrani.

Lošom završnicom prvog poluvremena, Cedevita je na odmor otišla s minusom od 16 poena (29:45), a najbolje razdoblje u igri zagrebačkog sastava bio je početak drugog dijela kada je zonskom obranom iznenadio domaćina, te se primakao na osam pogodaka zaostatka (61:53). Nažalost, uslijedio je strmoglavi pad, te je Laboral Kutxa sredinom posljednje četvrtine pobjegla na više od 20 razlike i mirno privela susret kraju.

Marko Arapović je sa 12 koševa bio najefikasniji u sastavu Cedevite, dok je Fabien Causer postigao 20 poena za Laboral Kutxu.

Cedevita je tako natjecanje u skupini B završila s četiri pobjede i šest poraza, te je zauzela četvto mjesto, dok je Laboral Kutxa sa šest pobjeda i četiri poraza osigurala drugo mjesto. To znači da će se te dvije momčadi sastati i u TOP-u 16 u skupini E, a sigurni suparnici bit će im i Fenerbahče, te Žalgiris, dok će preostala četiri protivnika saznati nakon utakmica koje će se igrati u petak.

>>'Veljko Mršić me izbacio iz momčadi jer nisam htio tužakati druge'

>>Mlada zvijezda Musa zbog škole ostao u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije