Draženov kup

Ukić spriječio veliki preokret, Cedevita pobijedila Cibonu

Cibona - Cedevita
Marko Lukunić/PIXSELL
27.09.2014.
u 21:32

- Cedevita ima 10 igrača i igra vrlo jakim tempom, no mi smo u nastavku pokazali da nismo momčad bez karaktera.

I treću godinu zaredom Cedevitini su seniori u završnom danu Kupa Dražena Petrovića pobijedili cibose (80:74). Ovaj puta u tome su uspjeli predvođeni pomoćnim trenerom Veljkom Mršićem budući da je glavni trener Jasmin Repeša zbog jake viroze i visoke temperature ostao kod kuće.

Kad su cedevitaši na krilima Ukića, Bilana i Babića u 17. minuti poveli sa 22 koša razlike (38:16), činilo se da je sve riješeno. Srećom po Cibonine navijače, kojih je očekivano bilo više, vukovi su iz svlačionice izašli spremni da skupo prodaju svoju kožu što ih je zahvaljujući ponajviše Roziću (koji je zabijao) i Blassingameu (koji je otvarao šuteve) dovelo do "minus tri" u 38. minuti. No, u preostale dvije minute Cedevitin razigravač Roko Ukić opravdao je epitet Cedevitina kapitalca. Zabio je bacanja za 77:72, potom tricu za nedostinih 80:72 i otišao na 23 koša, a posljednji puta je preko 20 zabio prije godinu i pol dana.

- Roko je odigrao odličnu utakmicu. Zabijao je kada je bilo najvažnije, a igrao je i dobru obranu - ustvrdio je Mršić i dodao:

- Utakmicu je usmjerena u prvom dijelu, no u nastavku smo dozvolili Blassingameu da razigra momčad.

Priznao je to i Luka Babić, jedan od boljih u stvaranju velike prednosti:

- Cibonin povratak više je bio naša nego njihova zasluga jer smo prestali dobro rotirati u obrani, pali smo pristupom i angažmanom, a oni su počeli zabijati.

A Blassingame je upisao 10 asistencija i nije puno nedostajalo da Cibona načini preokret. No, nadigrati Roka Ukića nije uspio.

- Nisam ja na njemu napravio loš posao, no nama je poslije popustila timska obrana jer se protiv pick and rolla morate braniti timski. No, treba reći da je Blassingame napadački razigravač euroligaške kvalitete - kazao je Ukić i upozorio:

- Ova naša igra iz drugog poluvremena neće biti dovoljna za ništa u Euroligi. Doduše, Cibona je momčad kod koje se imaš za što uhvatiti. Pored Blassingamea i Roze tu je i Lalić i oni će biti svakome težak suparnik u ABA ligi.

I Lalić je potom komplimentirao Cedeviti:

- Cedevita ima 10 igrača i igra vrlo jakim tempom, no mi smo u nastavku pokazali da nismo momčad bez karaktera.

Koševe za Cedevitu zabili su Ukić 22, Bilan 16, Babić 13, Gordić 6, Arapović 5, Zubčić 5, Ramljak 4, A. Delaš 4, M. Delaš 3 i Pilepić 2. Za Cibonu strijelci su bili Rozić 18, Lalić 16, Blassingame 10, Krušlin 9, Siriščević 8, Jagodić-Kuridža 7, Kus 3, Žižić 2 i Gabrić 1.

>>Nikić 21 koš i 25 skokova za dominaciju Ciboninih kadeta

Komentara 3

KU
kublajkhan
00:13 28.09.2014.

Heja, heja Cibosi!

DU
Deleted user
07:44 28.09.2014.

I tko je na kraju osvojio kup....???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije