16.05.2010. u 12:00

Tko će predsjedniku HOK-a Leu Andreisu sada vjerovati da je disciplinski postupak protiv odvjetnika Ante Nobila pokrenut “po službenoj dužnosti” još u srijedu, i to zbog teksta u Globusu, a ne zbog toga što su političari to protekla dva dana tražili?

Kakva koordinacija! Takvo što nismo doživjeli ni u nekim navodno mračnim vremenima. Kud premijerka Jadranka Kosor i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks okom, tud Hrvatska odvjetnička komora skokom. Tko sretniji od premijerke kad bi joj u stranci i Vladi sve tako dobro funkcioniralo.

Tko će predsjedniku HOK-a Leu Andreisu sada vjerovati da je disciplinski postupak protiv odvjetnika Ante Nobila pokrenut “po službenoj dužnosti” još u srijedu, i to zbog teksta u Globusu, a ne zbog toga što su političari to protekla dva dana tražili? Tko će mu vjerovati da je tu riječ o interesima odvjetništva, a ne politike? Zapravo, što je prije bilo, kokoš ili jaje, pa ni sadržaj optužbe protiv Nobila, ovdje i nije važno.

Za HOK kao udrugu neovisnu, osobito od politike, u ovom je slučaju bila dovoljna čak i koincidencija odvjetničkih interesa s jedne strane te političkih interesa vlasti s druge strane da baš u ovom trenutku stegovno ne progone odvjetnika - zbog lošeg dojma koji baca sjenu na neovisnost odvjetništva. Kao što je neprimjereno od političara da svoj status koriste kako bi inicirali bilo kakav postupak protiv bilo koga, pa čak i u opravdanoj obrani svojih političkih interesa.

Time su najveću štetu učinili sebi. Za Nobila i njegova klijenta nije moglo početi bolje. I to dok javnosti još u ušima zvone pitanja: zašto samo Polančec, gdje prestaje politika, a počinje kriminal te zašto je potpis na nekim važnim odlukama tako beznačajan...

Komentara 22

MA
markoresk79
17:16 16.05.2010.

Državu vode ljudi koji su potpune i apsolutne nule. Ne može se od takvih očekivati principijelnost.

VD
vjer.domo
23:58 16.05.2010.

makoliko vi komunjare štancali minuse, istina se neda obrisati i makoliko se trudili oblatiti ovu vlast, ona sigurno vodi ovu zemlju i još će te godinu i pol morat čekat izbore, a onda ćete opet doživjeti fijasko na kojeg ste vi već uveliko navikli :)

KO
koni
16:10 16.05.2010.

Ne daj se Nobilo , majstore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?