Koprodukcije

Eurimages podržao 19 novih filmova, nažalost bez Hrvata

Roy Andersson
Arhiva VL
26.10.2011.
u 12:48

Prošle godine novac su dobili Igor Mirković za "Noćne brodove" i Srđan Dragojević za "Paradu"

Objavljen je popis 19 filmova koje će s više od šest milijuna eura podržati fond Eurimages. Iako je Hrvatska članica Eurimagesa, koji je prošle godine dodijelio novac "Noćnim brodovima" Igora Mirkovića te koprodukciji "Parada" Srđana Dragojevića, ove godine među sretnicima nema ni jednog domaćeg projekta.

Među odabranim filmovima najviše pažnje privlači "Golub na grani", novi projekt švedskog velikana Roya Anderssona, koji je trenutno u fazi postprodukcije, a u kina bi trebao početkom 2013. godine. Eurimages je podržao i novi projekt Adriana Sitarua, koji se na upravo završenom Zagreb film festivalu predstavo filmom "Najbolje namjere". Novi film s europskim novcem snimit će i Lance Daly, čije smo "Poljupce" gledali u irskom programu ovogodišnjeg Motovuna.

Novce su dobili i legendarna njemačka glumica i redateljica Margarethe von Trotta, zatim višestruko nagrađivani Peter Brosens ("Altiplano", "Khadak"), Thomas Vinterberg ("Submarino", "Kad ima ljubavi"), Erik Skjoldbjærg ("Nesanica", "Prozac Nation"), Marina de Van ("Osam žena") i drugi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije