Ekskluzivno: Slavni ansambl gost kanadskog Parlamenta

Kanadski politički vrh ostao zadivljen pjevačima Lada

lado u kanadi
Denis Derk
28.10.2009.
u 14:32

Veličanstvena zgrada kanadskog Parlamenta, koja dominira Ottawom, u utorak je bila u znaku Hrvatske i ansambla Lado. Pjevački dio ansambla u auli Parlamenta izveo je nekoliko narodnih pjesama.

Veličanstvena zgrada kanadskog Parlamenta, koja dominira Ottawom, u utorak je bila u znaku Hrvatske i ansambla Lado. Pjevački dio ansambla u auli Parlamenta izveo je nekoliko narodnih pjesama pred dugogodišnjim predsjednikom Parlamenta Peterom Milikenom, koji je na tom položaju već 21 godinu.

Ladovce je toplim riječima pozdravila i kanadska ministrica za gospodarstvo Zapadne Kanade Lynn Yelich, Kanađanka ličkog, točnije rečeno lovinačkog podrijetla. A potpuno izvan protokola ladovcima se ispred impresivne biblioteke kratkim, efektnim i toplim govorom obratio i ministar obrane Peter Mackay.

Tako se dobar dio kanadskoga političkog vrha na simboličan način poklonio ansamblu koji, nakon koncerata u Montrealu i Ottawi, svoju veliku sjevernoameričku turneju završava rasprodanim nastupima u novoj crkvi u Norvalu, ali i u torontskoj Roy Thompson dvorani koja može primiti čak 2800 ljudi.

Rijetkost koncerta u Ottawi bio je dolazak sestre Emila Cossetta Lee koja godinama živi u Ottawi, a koja je na koncert došla sa suprugom Ivanom pl. Jelačićem, potomkom hrvatskog bana Josipa Jelačića. A baš su Cossettove Ladarke točka kojom Lado redovito otvara koncerte i u zemlji i u inozemstvu. A upravo su te Ladarke jedna od najizvođenijih hrvatskih skladbi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije