TSUNAMI U KNJIŽARAMA

Papina knjiga rasprodana u svega tri dana

knjiga
15.01.2016.
u 15:55

Knjiga je istodobno objavljena na 21 jeziku, među kojima i na hrvatskome

Papina knjiga "Božje je ime Milosrđe" postala je pravi hit i u tri dana rasprodana je cijela naklada pa je izdavač na hrvatskom jeziku, Verbum iz Splita, odlučio otisnuti novih 5.000 komada.

– Jedan smo od najvećih hrvatskih izdavača i knjižara i imamo gotovo 25 godina nakladničkog iskustva, ali ovo što se događa s knjigom Božje je ime Milosrđe nadišlo je sva naša očekivanja. Do sada smo objavili više stotina knjiga i znamo što znači imati izdavački bestseler, ali ovako velik interes već prvih dana prodaje nije usporediv ni s jednom knjigom do sada. Primjerice, naša izdanja knjiga pape Benedikta XVI. Isus iz Nazareta i Svjetlo svijeta te knjige Majke Terezije Dođi, budi moje svjetlo bile su dugi niz tjedana najprodavanije knjige u Hrvatskoj te su imale za domaće prilike odlične početne rezultate prodaje od dvije do tri tisuće primjeraka tjedno, ali nijedna knjiga do sada nije prodana u tri tisuće primjeraka u svega tri dana od početka prodaje, što je dosad nezabilježeno u Hrvatskoj. Razloge ovako dobre početne prodaje možemo tražiti u tome što je ovo knjiga koja nudi milosrđe i nadu, a to je nešto što je potrebno svim ljudima. Uvjereni smo da će potražnja za ovim Papinim bestselerom biti idućih dana još i veća jer prve reakcije govore da su oni koji su knjigu pročitali oduševljeni i potreseni njezinim sadržajem pa će njihovo iskustvo biti najbolja preporuka drugima – kaže mr. sc. Petar Balta, glavni urednik Verbuma, dodajući kako se radi o knjizi koja osvaja srca čitatelja i u kojoj se Papa u prisnom i prijateljskom razgovoru obraća svim ljudima na svijetu – onima unutar i izvan Crkve – koji traže smisao života, put mira i pomirenja, lijek za tjelesne i duhovne rane.

Knjiga je istodobno objavljena na 21 jeziku, među kojima i na hrvatskome, a od utorka 12. siječnja dostupna je u 86 zemalja. Riječ je o knjizi koja se čekala s velikim nestrpljenjem, koja na osobit način obilježava Papin pontifikat, a daje poseban pečat Godini milosrđa koju je Papa nedavno proglasio. Hrvatsko izdanje knjige objavila je nakladnička kuća Verbum, a koliko je zanimanje domaćih čitatelja govori činjenica da je u samo tri dana u Hrvatskoj razgrabljena cjelokupna prva naklada od tri tisuće primjeraka knjige.

>> Papa Franjo: Religija može promicati samo mir

>> Papa Franjo: Na ulasku u zatvor se uvijek pitam – zašto su oni tu, a ne ja?

Komentara 8

TO
tokito
16:35 15.01.2016.

tiraz 5000, ide ..probajte riziko 50000

ST
stojance
16:38 15.01.2016.

majka terezija, Albanka dosada najbolja prodavana knjiga,a u koliko primjeraka ?

TO
tokito
16:52 15.01.2016.

stojance@ nije majka terezija iz albanije, ona se rodila na kosovu,poznavoci majke tereze biografije znaju da je rodjena na kosovu,isla u skolu u djakovici (kosovo) a nakon toga je obizelj preselila u manastir (makedonija) i tamo zivjela sa obitelj, nakonn toga ide u vatikan i dalje se zna,pravo ime majke tereze je Gonxhe Bojaxhiu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije