Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovačke ljetne igre

Mistična Lorcina "Krvava svadba" ponovno na Lokrumu

Marko Ercegović/DLJI
25.07.2023.
u 12:06

Odličnu glazbu za ovu naglašeno ambijentalnu predstavu potpisuju poznati hrvatski etno glazbenici Mojmir Novaković i Ivo Letunić

Festivalski dramski ansambl Dubrovačkih ljetnih igara ovog će ljeta ponoviti lanjsku uspješnicu, mističnu izvedbu Lorcine "Krvave svadbe" u režiji Franke Perković Gamulin, koja se izvodi na tajanstvenim prostorima otoka Lokruma.

Poznato Lorcino djelo dramaturški je obradio Goran Ferčec, a u glavnim ulogama nastupaju Jadranka Đokić, Lana Meniga, Luka Knez, Nikola Baće, Ksenija Marinković, Iva Kraljević, Nikša Butijer i Tanja Smoje.

Posebno treba istaknuti važan doprinos kojim su predstavu obogatili poznati hrvatski etno glazbenik Mojmir Novaković koji uz Ivu Letunića potpisuje glazbu ove ambijentalne i naglašeno lirične predstave te je i uživo izvodi na sceni uz ansambl.

Lorcina "Krvava svadba" na rasporedu je 27., 28. i 29. srpnja, a zanimljivo da je na otoku Lokrumu na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama već izvedena predstava "Vidi kako Lokrum pere zube". Tu je predstavu prema romanu spisateljice i znanstvenice Ivane Lovrić Jović režirao Paolo Tišljarić, dok je dramatizaciju potpisala Marijana Fumić.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
12:36 25.07.2023.

Zašto kritičari VL ne prate i ne pišu osvrte nakon premijera na DLJI ? (Prepisati šture podatke o predstavi dobivene od press službe može svatko.) Je li tu riječ o štednji ? Ili nekom bojkotu? Prije ste kritičarski pratili Ljetneetne igre ,a danas slabo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije