Ullysses u Zagrebu

Nušićev “Pokojnik” i Jelisaveta Seka Sablić u Zagrebu

PXL_120803_195
PIXSELL
30.08.2012.
u 14:15

“Pokojnik” Branislava Nušića, u adaptaciji na hrvatski jezik Miljenka Jergovića, gostuje na sceni središnjeg hrvatskog kazališta

Oba ovoljetna premijerna naslova brijunskog Kazališta Ulysses uskoro dolaze na zagrebačke pozornice. Tako će “Pokojnik” Branislava Nušića u jezičnoj adaptaciji Miljenka Jergovića i u režiji Lenke Udovički od 11. do 13. rujna gostovati na sceni središnje hrvatske kazališne kuće, u HNK. Predviđene su čak četiri predstave, pa će glumci predvođeni Zijahom Sokolovićem i Jelisavetom Sekom Sablić 13. rujna odigrati dvije predstave, i to u 17.30 te u 21 sat. Za ovu predstavu, koja je vratila najpopularnijeg srbijanskog komediografa u hrvatski kazališni i kulturni prostor, vlada velik interes i izvan granica Hrvatske, pa su moguća njena gostovanja i u Srbiji.

Druga premijera, “Odisej” Gorana Stefanovskog u režiji Aleksandra Popovskog dio je redovitog programa Kazališta Gavella koje za sredinu rujna najavljuje svoju prvu premijeru, Anouilhovu “Antigonu” također u režiji Makedonca Popovskog.

Zanimljivo je da brijunski Nušić neće biti jedini hrvatski Nušić ove sezone. Satiričko kazalište Kerempuh tako će “sredinom rujna”, kako to piše na njegovim internetskim stranicama, izvesti Nušićevu “Gospođu ministarku”. Redatelj je Oliver Frljić koji najavljuje izvedbu ove drame u originalu, uz jezičnog savjetnika Bogdana Diklića. U naslovnoj ulozi je Elizabeta Kukić, a u drugim ulogama nastupaju Linda Begonja, Maja Posavec, Borko Perić, Velimir Čokljat, Luka Petrušić, Hrvoje Kečkeš...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije