U kina stiže "Cvrčak i mravica"

Prvi hrvatski cjelovečernji film u tehnici 3D animacije rađen je 12 godina

PROMO
20.12.2022.
u 09:51

Film je adaptacija poznate Ezopove basne, a namijenjen je djeci od sedam do deset godina

Dugoočekivani animirani film "Cvrčak i mravica", prvi hrvatski cjelovečernji animirani film rađen u tehnici 3D animacije, u hrvatska kina stiže 5. siječnja. Rađen je 12 godina, a odluka da se radi u 3D tehnici bila je rezultat tržišne analize s obzirom na to da globalno postoji velika potražnja za takvim projektima. Neki ga već nazivaju "hrvatskim odgovorom Pixaru", a o njegovoj atraktivnosti svjedoči činjenica da je inozemni partner, World Sales Attraction Distribution, već dogovorio distribuciju filma u više od 30 zemalja.

Glavni likovi su Ket, cvrčak koji svira gitaru, i mravlja princeza Antoneta koja živi u mravinjaku u kojem se cijene samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Njihov slučajan susret pokreće rušenje barijera koje razdvajaju tihi svijet graditelja mrava i zabavom prožeti svijet glazbenika cvrčaka. Posrijedi je zapravo adaptacija poznate Ezopove basne, no prilagođena današnjem vremenu jer promiče toleranciju i suživot zbližavanjem bića koja uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora, zbog čega je film dobio i službenu preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u osnovnim školama.

Režiju potpisuje Luka Rukavina, koji je uz Ronu Žulj i suscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže. Dizajn produkcije predvodi Jadranka Soviček Krpan, dok su na konceptu i dizajnu likova surađivali Manuel Šumberac i Darko Bakliža. Supervizor animacijskog tima i glavni animator je Siniša Mataić. Montažer je Roman Cernjak, glazbu i dizajn zvuka potpisuje Vjeran Šalamon, a autor songova je Coco Mosquito (Gordan Muratović). Glasove su likovima, uz Taru Thaller i Marka Petrića, koji daju glasove glavnim likovima, posudili i Filip Vidović, Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić te Mladen Vasary, kojem je ovo bila jedna od posljednjih uloga na filmu. Ovaj animirani film namijenjen je djeci od sedam do deset godina, a traje 82 minute. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije