Dubrovačke ljetne igre

Rijetko enegričan dirigent, Kesselyak pobrao ovacije

Gergely Kasselyak
15.07.2014.
u 11:15

Odličan je dojam ostavio orkestar u izvedbi Treće, gudačke suite iz Starih napjeva i plesova Ottorina Respighija, kao i izvedba Koncerta za violončelo i orkestar u D-duru Luigija Boccherinija

        Rijetko energični mađarski dirigent Gergely Kesselyak obilježio je drugi glazbeni program Dubrovačkih ljetnih igara. S izvrsnim Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, u Kneževu dvoru izvodio je djela Respighija, Boccherinija i Händela. Odličan je dojam ostavio orkestar u izvedbi Treće, gudačke suite iz Starih napjeva i plesova Ottorina Respighija, kao i izvedba Koncerta za violončelo i orkestar u D-duru Luigija Boccherinija, u kojem je kao solistica nastupila međunarodno afirmirana splitska violončelistica Kajana Pačko.

Izvedena je i atraktivna Händelova Glazba na vodi, koja je iznimno brojnu publiku natjerala na ovacije. Dubrovački simfonijski orkestar već iznimno obogaćuje glazbeni program Igara, uspješno se nadmećući s gostujućim domaćim i stranim orkestrima i dokazujući da umjetnost u Dubrovniku nikako ne živi samo u četrdeset i sedam festivalskih dana.      

>> Beethoven, linđo, tamburica i jazz kod M. Meštrovića itekako idu skupa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije