Nikola Tesla

Tehnički muzej priređuje Dane Nikole Tesle

tesla
26.01.2011.
u 16:50

Zagrebački Tehnički muzej ponovo priređuje Dane Nikole Tesle od utorka 1. veljače do petka 4. veljače 2011. godine.

Zagrebački Tehnički muzej ponovno priređuje Dane Nikole Tesle od utorka 1. veljače do petka 4. veljače 2011. godine.  

Dani Nikole Tesle počinju predavanjem Drage Plečka, koji će govoriti o paranormalnim iskustvima Nikole Tesle (1. veljače). Istoga dana bit će predstavljena i Udruga Nikola Tesla Genij za budućnost kao i slikovnice Nikola Tesla izumitelj budućnosti u izdanju Muzeja Like i Memorijalnoga centra. Idućega dana o Tesli i predviđanju fenomena održivosti govorit će Zorica Civrić iz Beograda. Ona će dati mišljenje o tome koliko Teslin znanstveni rad ima obilježja „održive znanosti“, koliko unapređuje osnovno razumijevanje ljudskog okruženja i omogućava primjenu rješenja održive prakse. Koliko u Teslinu znanstvenom pristupu ima elemenata da možemo reći da je njegov znanstveni rad i "znanost zа održivost“, znanost koja je posvećеnа i ojačavanju svijesti ljudi o negativnim posljedicama razvoja tehnologije.

Pitanja koja je Tesla razmatrao, a koja su i pitanja i teme koncepta održivosti su: energija, obnovljivi izvori, električna vozila, metalurgija, ugljen, problem šuma i svježe vode, proizvodnja ozona, kao i ljudsko ponašanje i zdravlje. 

U četvrtak 3. veljače Davor Jandrijević drži predavanje i pokazuje pokuse o bežičnom prijenosu energije pomoću Teslinih povećala. Zadnjega dana na rasporedu je kazališna predstava u kabinetu u muzeju, koji ima malo gledalište "Kazalište tvornica lutaka: Radio Tesla". S obzirom na to da je broj mjesta ograničen, ulaznice po 15 kuna mogu se kupiti na blagajni Tehničkoga muzeja u radno vrijeme. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije