Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moda se uvijek vraća

3 frizure inspirirane filmom 'Svevremenska Adaline'

Frizure
Foto: Nikola Zoko
07.05.2015.
u 09:42

Imate li poludugu kosu kojoj želite dodati volumen ili jednostavno želite lijepu romantičnu frizuru za neku svečanost, nosite lijepe velne.

Prekrasan film o neobičnoj Adaline Bowman, koja nakon automobilske nesreće, ostane 'zarobljena' u tijelu 29-godišnjakinje živeći tako bez promjene idućih 80 godina ovih dana puni kino dvorane.

Prekrasan film o ljubavi i želji mlade žene da 'normalno' živi u filmski (ali i modni) je fokus ponovo vratio Blake Lively kojoj je ovo prva uloga nakon poroda.

Opijeni pričom, ali i prekrasnim kostimima (potpisuje ih Angus Strathie, dobitnik Oscara za kostimografiju za film Moulin Rouge) koji su dočarali vrijeme od 1925 do 2015 godine, modna savjetnica Alma Premerl Zoko otkriva tajne frizere prekrasne Adeline.

Proljeće 2015 u znaku je 60-tih godina prošlog stoljeća! U izradi frizura sudjelovala je Krešimira Roviščanec iz frizerskog salona HD Academy, a kompletne boje i proizvodi za stiliziranje kose s potpisom su Subrine Professional!

Modne 50-te (ŽENSTVENE VELNE)

Imate li poludugu kosu kojoj želite dodati volumen ili jednostavno želite lijepu romantičnu frizuru za neku svečanost, nosite lijepe velne. Ukoliko je kosa poluduga one će samo uokviriti vaše lice. No, ako je kosa jako duga, poput kose našeg modela Lee, optički ju je potrebno skratiti oblikujući stiliziranu (opuštenu) punđu preko koje je Krešimira ispreplela pramenove kose naglašavajući velne i na stražnjem dijelu frizure.

Modne 60-te (PONY REP + TRAKA U KOSI)

Dnevni look lijepe Adeline u filmu naglašen je seksipilnim šiškama i repom koji je podignut visoko ili spušten na potiljku glave. U oba slučaja frizuru krasi ukrasna traka (rajf je nastao tek nešto kasnije) što ovoj frizuri daje dozu seksipila i ženstvenosti!

Modne 90-te (ŽENSTVENA DNEVNA FRIZURA)

Skupljena kosa, ali ne previše stegnuta, rep ili stilizirana punđa- tako bi se naj jednostavnije mogla opisati dnevna frizura 90-tih. Krasile su je 'sarmice' koje su uokvirivale lice (a koje su bile hommage modnim 60-tim) i koje su se povezivale s repom. On se, ovisno o duljini kose, spuštao niz ramena ili bio ukroćen u opuštenu punđu. Ovo su nekad bile idealne dnevne frizure, a danas ih možemo kombinirati za posebne prigode. Krešimira je Leinu kosu podijelila na cjeline pa je stilizirala tako da se dobije stilizirana frizura po uzoru na onu Adaline Bowman.

Na portalu Modnialmanah.com pogledajte kako se korak po korak rade opisane frizure.

>>Zaboravite na sušilo za kosu, evo savjeta za savršenu frizuru osušenu 'na zraku'

>>'Vrijeme je lijepih i glamuroznih frizura, ombre je prošlost'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije