profi trikovi

Kao iz frizerskog salona! Riješite se 6 stvari koje radite krivo dok peglate kosu

peglanje kose
Foto: Shutterstock
1/2
04.04.2014.
u 13:32

Stilistica kose savjetuje kako postići izgled kao iz frizerskog salona

Odlazak u frizerski studio košta i iziskuje vrijeme, a uz svu silu pomagala na tržištu sve veći broj žena odlučuje se za frizuru iz kućne radinosti.

Jedna je od omiljenih "ispeglana kosa". No, da bi rezultat bio jednako efektan kao i kad izađete iz salona i da bi kosa bila zdrava i sjajna potrebno je slijediti korake stručnjaka.

Augusta Falletta za Beauty High otkrila je koje su najčešće greške koje radimo pri peglanju kose.

1. Ne koristite sredstvo za zaštitu kose od topline

Falletta savjetuje kako je nanošenje zaštitnog sredstva obavezno. U protivnom, kosa će se previše oštetiti.

2. Peglate s najnižnom temperaturom

To je kontraproduktivno, kaže. Srednja ili visoka temperatura, ovisno o debljini vlasi, je bolja. Ako imate tanku vlas namjestiste uređaj na srednju temperaturu, a ako vam je vlas deblja na višu.

Razlog je tome što ćete s nižom temperaturom više puta morati proći po kosi da biste je izravnali i tako ćete učiniti veću štetu. S druge strane, ako je pegla postavljena "na najjače" dovoljan će biti jedan potez.

3. Povlačite kosu prema dolje pri ravnanju

Izbjegnite ovu tehniku ako ne želite postići da vam kosa beživotno pada. Savjetuje se da peglu za kosu približite što je više moguće korijenu kose pa pramenove povlačite prema gore. Na taj način dat ćete kosi živost i volumen, a bit će ravna.

4. Ne koristite češalj

Prije nego li zahvatite kosu peglom uzmite četku ili češalj u ruke i raščešljajte svaki pramen posebno kako biste raspteljali čvoriće. Na taj način olakšat ćete proces ravnanja i nećete morati ponavljati postupak.

5. Ne čekate da se kosa 'ohladi'

Nemojte, savjetuje, odmah ispeglanu kosu savezati u repić. Pričekajte da se ohladi.

6. Ne čistite peglu za kosu

Sredstva za zaštitu kose od topline i ostali proizvodi za stiliziranje koje nanosite na kosu zaprljat će uređaj za ravnanje pa ga je potrebno redovito čistiti. Kad ste to posljednji put učinili, ako uopće jeste?

>>7 najčešćih pogrešaka koje radimo pri čišćenju, a ne bismo trebali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije