Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razljutila mnoge

Amerikanka objavila video o 'stvarima koje su normalne samo u Splitu'. Hrvati su žestoko reagirali

TikTok
04.07.2024.
u 11:30

Tvrdi da ima puno pozitivnih stvari, ali i onih negativnih

Mlada tiktokerica @madsabroad, koja često putuje i dijeli videa sa svojih putovanja, objavila je zanimljiv video pod nazivom "Lude stvari koje su normalne samo u Splitu". U videu, uz prikazivanje prizora iz Splita, priča kako je tamo živjela skoro dvije godine i često se vraćala, ali ne bi mogla ostati zauvijek.

Pohvalila je party scenu, utrenirane ljude koji je motiviraju da pazi na svoju liniju i prirodne ljepote grada, ali također napominje i neke negativne strane.

@madsabroad Unhinged aspects of living in the European party hotspot of Split, Croatia 🇭🇷 NOTE: these are my experiences as a foreigner who’s been here for 5 summers (as well as one very long winter) and do not necessarily reflect the lifestyle of local residents. Croatia has one of the worst ratios of living costs to salaries and Split is an especially difficult place to get by. #splitcroatia #livingineurope #traveleurope #croatia #hrvatska #balkan #european #eurosummer ♬ LINGER X PAPER PLANES - Allison Keeley

Primjerice, smeta joj opijanje u svako doba dana, previsoke cijene nekretnina i teškoće s dugoročnim najmom stana. Spomenula je i velik broj grafita po gradu, posebno onih posvećenih Hajduku. Također je primijetila da je Split vrlo "dramatičan", a da se ljudi često ponašaju djetinjasto, posebno kada je u pitanju turizam.

Međutim, najveće negodovanje među komentatorima njenog videa izazvala je njena opaska o mafiji. "To je razlog zbog kojeg sam odlučila da neću živjeti u Splitu. I dalje volim ovaj grad cijelim srcem; ovo je moje peto ljeto ovdje i postoji nešto u njemu od čega se ne mogu oprostiti", rekla je @madsabroad.

VEZANI ČLANCI:

"Ostalo je točno, ali tu nema nikakve mafije", napisao joj je netko u komentarima, na što mu je ona odgovorila: "Bila sam u krugovima gdje su postojale prijetnje, ali tko zna, možda su samo blefirali." "Rodio sam se i živim u Splitu i nikada nisam čuo ni za kakvu mafiju", glasio je još jedan komentar. "Stvarno ne znam o kakvoj mafiji pričaš", komentirao je netko drugi.

"Kakva mafija??? Imamo manje kriminala, manje beskućnika (skoro da nema beskućnika) i manje alkoholičara nego što ih imate u većini gradova u Americi", dodao je netko, a još jedna iziritirana osoba napisala je: "Sretan put i ne vraćaj se." "Naposljetku, donijeli ste odluku protiv Splita zbog mafije. Možete li to elaborirati?" upitao ju je još jedan korisnik, a ona mu je odgovorila da nije zbog toga, već zbog lokalne drame rada u turizmu, a dodala je i da se jednostavno ne može dugoročno zamisliti ovdje. 

U opisu videa napomenula je da su to samo njezina iskustva kao strankinje koja je ovdje živjela pet ljeta i jednu zimu i ne odražavaju nužno životni stil lokalnog stanovništva. Dodala je i da Hrvatska ima jedan od najgorih omjera troškova života i plaća, a da je u Splitu posebno teško živjeti jer je sve skupo. 

Konobar iz Dubrovnika oduševio Beograđanina: 'Naručio sam espresso s mlijekom, a onda je donio račun..'

Komentara 3

DM
D'Mich
17:54 04.07.2024.

Prave mafije u Splitu nema ali ima ove alternativne. Npr Torcida je jedna vrsta mafije. Bili su tu i sindikati nekih tvrtki i taksisti ali toga više nema.

ZZ
Zvir Zvirek
14:38 04.07.2024.

Mafija koja se z Balkana preširila i na Zagreb i tam vlada.

Avatar Platonix
Platonix
13:55 04.07.2024.

As se uzjogunili spliće a cili Split je mafija de mi elaborirajte što nije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije