Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vječni autsajderi

Bolje im je samima: Ovaj horoskopski znak najvjerojatnije će proći kroz rastavu braka

pexels.com
12.07.2023.
u 06:00

Iako postoje mnogi putevi koji vode do razdora i bezbroj razloga za odustajanje, jedan se znak izdvaja kao onaj koji će najvjerojatnije odustati od svojih zavjeta i krenuti samostalno.

U svom romanu 'Surfacing', Margaret Atwood piše: 'Razvod je poput amputacije: preživite ga, ali vas je sve manje'. S obzirom na tu metaforu i sumornu statistiku, čini se da živimo u dobu hodajućih ranjenika. Postoji možda više razloga za razvod od razloga za vjenčanje, uključujući, ali ne ograničavajući se na aneurizmu koja mijenja osobnost, prenosi New York Post.

Za svađu je potrebno dvoje ljudi, iako poznati TikTok odvjetnik za razvode tvrdi da oni čiji su supružnici u 'božjim' profesijama poput pilota, vojnika, policajaca i kirurga imaju veću vjerojatnost da će biti nesretni u svojim brakovima. Nije iznenađujuće da su stope razvoda porasle tijekom mračnih dana i zatvaranja zbog pandemije.

VEZANI ČLANCI: 

Loše vijesti za one koji su pronašli svoju navodnu srodnu dušu: istraživanja sugeriraju da bračni parovi koji su se upoznali putem aplikacija za spojeve imaju znatno veću vjerojatnost da će se razvesti od onih koji su partnera upoznali na neki drugi način. Iako postoje mnogi putevi koji vode do razdora i bezbroj razloga za odustajanje, jedan se znak izdvaja kao onaj koji će najvjerojatnije odustati od svojih zavjeta i krenuti samostalno.

Vodenjak (20. siječnja – 18. veljače): Vodenjak je fiksni znak, što znači da se oni drže principa, ali u području odnosa to se držanje ne odnosi na njihove partnere, već na njihove vlastite nefleksibilne ideale. Svi fiksni znakovi poput Bika, Škorpiona i Lava imaju svoje razloge zašto ostaju u braku; Bik se ne može potruditi pronaći novo mjesto za život, Lav ne može podnijeti romantični neuspjeh, a Škorpion ne želi da netko istražuje njihove financije.

Vodenjak je apsolutno beskompromisan, on se vozi na granici između genija i ludila i kao što će vam svaki supružnik koji pati reći, ni jedno ni drugo nije lagano za suživot. U naravi, vodenjaci gaje mračnu sklonost da se prema svojim boljim polovicama ponašaju više kao prema podređenima nego prema jednakima. Vodenjaci su po prirodi buntovni i kontradiktorni, rođeni da dovode u pitanje status quo, pomiču okvire i izazivaju čuđenje – oni su izvrsni u apstraktnom slikanju i neprikladni za tradicionalne bračne vode.

VEZANI ČLANCI: 

Ovi ljudi imaju tendenciju pretjerano se identificirati s idejom da su vječni autsajderi, a kad dođe do sukoba, vraćaju se samoumirujućem, ali osobno ograničavajućem uvjerenju da im je bolje da su sami. Etimologija riječi razvod sugerira ne raskid nego preusmjeravanje energije, a ovo odgovara duhu Vodenjaka koji bi se radije posvetio nekom cilju, zanatu ili sporednom interesu nego drugoj osobi.

Definirani svojom radikalnom neovisnošću i nekonvencionalnim pristupom većini stvari, Vodenjacima kompromis ne pada lako. I umnim i tvrdoglavima teško je pozvati se na svoje emocije jer ih ili intelektualiziraju ili ignoriraju. S obzirom na prirodu arhetipa Vodenjaka, razvod se ne može promatrati kao poraz u vezama, već kao krajnja odanost sebi, vrijedan razlog ako je uopće postojao.

Bračni par psihologa: "Ako želite da vam veza uspije, svaki dan radite ove tri stvari"

 

Komentara 1

MO
montello
10:31 12.07.2023.

bolje katkad biti sam nego s svakim tko nije ok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije