REVOLUCIONARNI PROIZVODI

Bornfree - proizvodi bez bisfenola A i u Hrvatskoj

16.02.2009.
u 17:27

Tvrtka Myristica nedavno je predstavila Bornfree, revolucionarne proizvode za djecu bez bisfenola A. Kako doznajemo, Bornfree je izraelska tvrtka specijalizirana za proizvodnju zdravih i sigurnih proizvoda za djecu u potpunosti oslobođenih opasne kemikalije bisfenola A.

Riječ je o jedinstvenim dječjim bočicama, šalicama i dodacima koji će biti dostupni hrvatskim kupcima kroz mrežu od više od stotinu ljekarni diljem zemlje. Ono što bočice Bornfree čini jedinstvenima je PES, nova vrsta plastike od koje su proizvedene, a koja je potpuno sigurna za djecu.

- Izuzetno mi je drago što hrvatskim kupcima možemo ponuditi ove inovativne proizvode koji su diljem svijeta pobudili nevjerojatno zanimanje. Bornfree je ne samo najveći proizvođač, već i sinonim za bočice bez bisfenola A. Ovi proizvodi u Americi i Kanadi više nisu alternativa, već prvi izbor roditelja, a Hrvatska je druga zemlja u Europi u kojoj se mogu nabaviti - izjavila je Sandra Mlinac Leskovar, direktorica tvrtke Myristica, zastupnika tvrtke Bornfree za Hrvatsku.

Upravo je kemikalija bisfenol A ili „opasnost iz bočice“ u posljednje vrijeme digla veliku medijsku prašinu u svijetu zbog brojnih istraživanja u kojima se pokazala njezina štetnost za zdravlje djece. Govoreći o opasnosti bisfenola A, dr. Matilda Kovač Šižgorić, pedijatrica iz Poliklinike Sabol, u svom je izlaganju naglasila kako je bisfenol A (BPA), poznati estrogen koji se već dugi niz godina koristi u proizvodima napravljenima od polikarbonatne plastike. Posljednja su istraživanja, tvrdi dr. Kovač Šižgorić, pokazala kako, ako zagrijavanjem dođe do otpuštanja ove kemikalije iz plastike u hranu, BPA može izazvati razvojne i neurološke probleme u djece i odraslih.

Posebnost ovih bočica je, uz to što nemaju sastojak bisfenol A, svakako i inovativni otvor za zrak koji smanjuje pojavu grčeva u želucu djeteta svodeći stvaranje vakuuma na minimum. Uz to je i medicinski priznat zbog reduciranja učestalosti upale srednjeg uha. Tu je i jedinstveni unutrašnji ispust, koji sprječava curenje tekućine na vanjske stijenke bočice i za razliku od drugih bočica omogućava vam da sadržaj prije hranjenja slobodno promućkate. Ono što ih, također, izdvaja od drugih bočica je mogućnost redovitog pranja u perilici, bez bojazni da će izgubiti formu ili se izgrebati.

(p.s.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?