Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PET PRIGODA Svečarska elegancija za crkvu, kafić, obiteljski ručak, party ili svečanu večeru

Božićna moda

moda-04-txt.jpg
import
14.12.2005.
u 21:50

Umjerenost u bojama, kroju i nakitu preporučuje se za Božić i sve svetačke blagdane kako bismo iskazali poštovanje sadržaju slavlja. Toga se, međutim, držimo i kad iskazujemo počast dobrom modnom ukusu, pa naši primjeri odijevanja za božićne blagdane, s modelima domaćih dizajnera i modnih kuća, vrijede zapravo – uvijek!

Napadne dezene ostavit ćemo za neku drugu priliku – npr. za doček Nove godine. Ne znači to, međutim, odustajanje od trendovskih boja i tonova! Predlažemo crnu i bijelu u otmjenoj suradnji, pink u zimskoj pudrastorozoj nijansi, pa lila, ljubičastu, zelenkastu i smeđu u finim tonovima. Sivo i crno također su u modnoj špici, a kombinacija sivog i smeđeg odat će vaš talijanski ukus. Slijedite pritom savjet stilista: svijetlosiva ide uz blijedi ten, a tamnosiva pristaje tamnim tipovima. Svjetlucave tkanine ostavite za večer.

Dobar je odjevni izbor za Božić damski stil, u svojoj strože elegantnoj, ili pak mnogo mekšoj, ženstvenijoj verziji. Pritom detalji – torbice, rukavice, šalovi, kapice, šubare, remenje, satenske vrpce i krznene kragne – imaju važnu ulogu.

Ni s njima ne pretjerujemo, ali bogme ni s previše “svetačkim” izgledom, a još manje s “crkvenim” modnim trendom koji zovu još i klerikalnim, a ispunjavaju ga dezeni i detalji s motivom križa i tzv. popovski ovratnici s poznatim bijelim kvadratićem na crnoj prugi. Lansirali su ga Dean i Dan Caten za DSquared. Vaš izgled ne treba biti pomodnih već iskrenih razloga pun poštovanja za sebe i druge kojima su ovo sveti blagdani.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije