PROMO

„Brinem o srcu, a ti?“ – zdravstveni radnici i sportaši zajednički promiču važnost zdravlja srca

Brinem o srcu, a ti
26.09.2024.
u 12:13

Medikor i OMRON pokrenuli su kampanju "Brinem o srcu, a ti?", uz podršku zdravstvenih radnika i sportaša koji su svojim primjerom pokazali kako briga o zdravlju srca može dugoročno utjecati na kvalitetu života. Kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok smrti u svijetu, no kroz preventivne mjere i redovito praćenje krvnog tlaka mogu se izbjeći teške posljedice.

Kampanja „Brinem o srcu, a ti?“ poziva građane da se aktivno uključe u očuvanje zdravlja svog srca kroz jednostavne promjene – redovitu fizičku aktivnost, uravnoteženu prehranu, prestanak pušenja te kontrolu krvnog tlaka uz OMRON tlakomjere. U sklopu kampanje, Medikor nudi promotivne cijene za odabrane modele OMRON tlakomjera tijekom cijelog rujna, omogućujući građanima lakši pristup vrhunskim uređajima za praćenje zdravlja.

Cilj kampanje je informirati javnost o preventivnim mjerama koje mogu smanjiti rizik od srčanih i moždanih udara te osigurati dug i zdrav život. Kampanja će se promovirati putem medija, digitalnih kanala i društvenih mreža, a zainteresirani će moći sudjelovati i u raznim edukativnim aktivnostima usmjerenim na očuvanje zdravlja srca.

U kampanji su sudjelovali istaknuti stručnjaci i sportaši. Prim. dr. sc. Borka Pezo Nikolić, kardiologinja i predsjednica udruge Ritam srca, dr. med. Iva Pavlić, specijalizantica pedijatrije, te mag. pharm. Irena Filipović, zamjenica ravnatelja ZU Ljekarne Filipović. Među sportašima koji su podržali kampanju su Željka Šaban Miličić, profesorica kineziologije i triatlon trenerica, mag. cin. Goran Špaleta, te Bojan Medaković, magistar kineziologije.

Zdravstveni radnici naglasili su važnost redovitog praćenja zdravlja kod osoba svih dobnih skupina. "Važno je brinuti se o srcu kroz emocionalnu ispunjenost i zadovoljstvo životom, uz posebnu pažnju na povišeni krvni tlak kao prvi korak u preventivnoj brizi.", rekla je prim.dr.sc. Borka Pezo Nikolić, kardiologinja i predsjednica udruge Ritam srca.

prim.dr.sc. Borka Pezo Nikolić, kardiologinja i predsjednica udruge Ritam srca

"Važno je pronaći ravnotežu između tjelesne aktivnosti i mentalnog blagostanja kako bi srce ostalo zdravo." rekla je mag.pharm. Irena Filipović, zamjenica ravnatelja ZU Ljekarne Filipović. Ona brine o svome srcu tako što nastoji biti što aktivnija, a u tome joj pomaže dijete s kojim provodi mnogo vremena u prirodi, vozeći bicikl, šetajući i igrajući tenis. Također, istaknula je važnost zdrave prehrane, uzimanja dodataka prehrani po potrebi te povremenog praćenja krvnog tlaka.

mag.pharm. Irena Filipović, zamjenica ravnatelja ZU Ljekarne Filipović

Sportaši, uključujući mag cin. Gorana Špaletu, istaknuli su da im je kontrola zdravlja srca ključna za postizanje vrhunskih rezultata. “Aktivno se bavim sportom već dugi niz godina, pazim na prehranu i ponekad uzimam dodatke prehrani.”, rekao je. Također je naglasio da su sportaši ugroženija skupina ako naglo prestanu vježbati. Preporučio je redovito mjerenje krvnog tlaka, naglašavajući da se pokazalo da i mlađe osobe mogu imati problema s krvnim tlakom, što nije situacija koja se tiče samo starijih osoba.

mag cin. Goran Špaleta

dr. med. Iva Pavlić, specijalizantica pedijatrije

Željka Šaban Miličić, profesorica kineziologije i triatlon trenerica


Bojan Medaković, magistar kineziologije

„Naš cilj je da svaka osoba preuzme odgovornost za svoje zdravlje. Uz podršku zdravstvenih stručnjaka i sportaša, želimo osvijestiti ljude o tome koliko su male promjene u svakodnevnim navikama ključne za zdravlje srca i dugoročnu kvalitetu života.“, zaključila je Iva Kovačević Pihler, CEO Medikora.

Povodom Svjetskog dana srca, Medikor i Udruga Ritam srca pozivaju vas na besplatno snimanje EKG-a u petak, 27. rujna 2024., na Trgu bana Josipa Jelačića od 10:00 do 12:00 sati. Pridružite nam se i iskoristite priliku za brzi pregled te savjetovanje s vrhunskim kardiolozima!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije