Ako volite da je pečeni krumpir što hrskaviji imate sreće jer je britanska 'kraljica krumpira' kuharica Poppy O'Toole na društvenim mrežama podijelila svoj najbolji savjet za napraviti ih 'super hrskavima'. Poppy naime tvrdi da je ključni korak za pripremu najboljih pečenih krumpira korištenje kuhinjske krpe za sušenje krumpira, prije nego što ih stavite u pećnicu.
"Ovo je jedan od najboljih savjeta koje mogu dati. Dakle, nakon što ih ocijedite, stavite kuhinjsku krpu preko njih i pustite da ih para osuši i to će im pomoći da postanu super hrskavi", kaže kuharica. Na pola procesa pečenja u pećnici Poppy voli dodati malo povrtnog ili pilećeg temeljca, malo griza, limunovog soka i limunove korice. "Također dodam kriške limuna. Temeljac pomaže karamelizaciji krumpira, dok griz daje dodatnu hrskavost, a limun daje lijepi, slatki, kiseli, citrusni okus", dodaje.
VEZANI ČLANCI:
Ista tehnika može se primijeniti za pripremu tradicionalnijeg pečenog krumpira bez dodavanja limunovog soka, korice ili kriški limuna, piše Mirror, a za Poppyn recept ćete trebati 4-6 krumpira, sok od limuna, limun narezan na ploške, 2 žličice sušenog origana, 2 žličice sitnog griza, režanj češnjaka (samljeven), 50 ml ulja, malo nasjeckanog peršina, sol i papar
Priprema: Ogulite i narežite krumpir, stavite ih u posudu s hladnom posoljenom vodom i kuhajte 15-20 minuta dok ne omekšaju. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i stavite posudu za pečenje s uljem u pećnicu. Ocijedite krumpir i ostavite da se 'osuši' na pari s kuhinjskom krpom preko njih na 10 minuta. Izvadite posudu iz pećnice i dodajte krumpir. Promiješajte ih i pecite 30 minuta. Za to vrijeme pomiješajte sve ostale sastojke. Izvadite krumpir iz pećnice i pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Krumpir prelijte tekućinom od limuna, dodajte kriške limuna i promiješajte. Zatim ih vratite u pećnicu na još 30 minuta. Začinite i po želji pospite peršinom!
VIDEO: Hladnjak vam je uvijek pun ostataka hrane koji završe u smeću? Iskoristite ih u kreativnim receptima