Niste sigurni koliko dugo pakirano meso stoji na polici hladnjaka u trgovini? Postoji jedan brzi test, odnosno pregled mesa koji možete napraviti tijekom kupovine namirnica kako biste bili sigurni da nije prošao rok trajanja i da je meso još uvijek sigurno za koristiti.
Elisabeth Roesicke iz Njemačkog poljoprivrednog centra kaže da u pakiranju ne smije biti vode ni krvi - ako meso leži u tome, to znači da je staro.
Smije li se piletina više puta podgrijavati? Evo što kažu stručnjaci:
Provjerite i boju - teletina bi trebala biti svijetla, ali ne previše, a isto vrijedi i za meso peradi. Govedina treba biti srednje crvena, ne pretamna, a svinjetina je idealna ako je blijedo ružičasta. Bilo koje meso koje je sivkasto nije dobro, naglasila je.
Još jedna stvar na koju treba obratiti pozornost je čvrstoća mesa. Ako pritisnete prstom meso preko pakiranja, ono se mora vratiti u prvobitno stanje, ne smijem nikako ostati udubljenje, prenosi Punkufer.
Ovo su pogreške koje ne biste trebali raditi s piletinom prije pečenja:
Znači ja kupac moram testove praviti da se nebi otrovao bože moj pa jeli da nas Država nemože zaštititi sa kaznama i zabrani prodaje pa di mi to živimo.