Prodaja ispod pulta

Cigarete s hrvatskom markicom i cijenom od 22 kune platili 35 kuna

hvar
Pixsell
26.06.2010.
u 11:00

Najnovija pritužba dvoje čitatelja povezana je s prodajom cigareta u gradu Hvaru.

Naše praćenje cijena posljednjih dana kao da ima središte na otoku Hvaru. Naime, najsunčaniji hrvatski otok svojim je visokim cijenama u sezoni mnoge naljutio.

Najnovija pritužba dvoje čitatelja povezana je s prodajom cigareta u gradu Hvaru u kojem su, kažu, cigarete s hrvatskom markicom i istaknutom cijenom od 22 kune platili 30, odnosno 35 kuna.

To je provjerio i naš novinar koji je također kutiju cigareta, s istaknutom cijenom i hrvatskom markicom platio 30 kuna.

Vlasnica prozvanoga kafića u početku je tvrdila da uopće ne drži cigarete ispod pulta, no pošto smo joj rekli da je i naš novinar kupio cigarete po višoj cijeni, priznala je da ima “nekoliko kutija za svoje goste”.

– To je za Inspektorat, svaka cijene mora biti registrirana, ako ljudi nisu dobili račun, prodaja nije knjižena pa je to zapravo prijevara države. Vaši čitatelji trebali su pisati primjedbu u knjigu žalbe, ondje su strane numerirane i nemoguće je varati – kaže Jadrana Kolarević iz društva Potrošač.

Iz Inspektorata se pak, iako smo im upit poslali još u utorak, nisu očitovali.

Ključne riječi

Komentara 30

BK
bez_komentara_2
13:59 26.06.2010.

Kod nas prodaju kosovske i bosanske po cijeni hrvatskih u nekim noćnim barovima!

GM
gmaz
12:31 26.06.2010.

Sva sreća da ne pušim

ME
mellifera196666
13:59 26.06.2010.

Upravo se vratila s kračeg puta po Jadranu,ugostiteljska ponuda u restoranima za prosječni džep katastrofalno loša,polupečene pizze sa sastojcima koji nisu u normativima,lignje na kile ali neočišćene itd,,,Htjela bi vidjet tog ministra i inspektore koji će probati uvesti reda u bijedu od turističke ponude,nije čudno kaj se turisti hrane iz Konzuma i Keruma,a tek prijevare u naplati računa, ajmeeeee!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije