Svatko ima svoju metodu pripreme kajgane, ali manje više ju svi rade na slični način, no čini se da većina ljudi radi jednu ključnu grešku i tako uništava ukus omiljenog doručka.
Profesionalni kuhar iz San Francisca i dobitnik Michelinove zvjezdice Daniel Patterson otkrio je zato odličan trik za pripremu kajgane; a iako se možda isprve čini neobičan, pomaže da jaja postanu ukusnija i mekanija.
Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete:
U razgovoru za The Sun je ispričao da je njegova jedinstvena metoda nastala nakon što je jaja počeo peći u tavama od lijevanog željeza, a kako ih je mrzio kasnije prati jaja je odlučio razmućena skuhati u kipućoj vodi; što zapravo smisla jer se poširana jaja kuhaju na isti način.
Ispostavilo se da ovako kajgana ispadne savršena i to bez muke pranja tave ili lonca nakon spremanja; jednostavno zakuhajte posudu s vodom i promiješajte, pa u vodu ulijte razmućena jaja.
Jaja bi se trebala brzo učvrstiti i ne brinite ako u početku ne izgledaju tako privlačno.
Nakon toga ih na 20-ak sekundi poklopite 20 sekundi i biti će savršeno lagane i mekane konzistencije. Pažljivo procijedite da uklonite višak vode i začinite maslacem, solju, paprom i ostalim začinima po želji. Dobar tek!
Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!