Isticanje forme, dinamike i svjetla

Crno-bijeli interijer ekstravagantan je, dojmljiv, elegantan i – uvijek u trendu

interijer
08.10.2009.
u 12:20

Kombinacija crno-bijelog odabir je zrelih osoba koji proizlazi iz njihova životnog stila, karaktera, shvaćanja i osobnog ukusa.

Crno-bijele kombinacije oduvijek su bile elegantne, ekstravagantne i dojmljive, a u interijerima svojim kontrastnim izražajima omogućuju isticanje željenih prostornih elemenata te podnih i zidnih obloga.

Crno-bijelo u boji
Crno-bijeli su interijeri u trendu, ali s obzirom na učestalost te kombinacije, može se reći da se bezvremenski uklapaju u sve trendove. No i kad noviteti nametnu kolorit, crno-bijeli se interijer vrlo lako pretvara u koloristički jer dodavanjem jedne ili dviju intenzivnijih boja poprima posve novo obilježje. Crno-bijela kombinacija idealna je baza koja može posve neovisno dati efekte ili se jednostavnim zahvatima preobraziti u željene trendovske izričaje. Zbog toga je ta kombinacija uvijek popularna u kreiranju interijera.

Ipak, apsolutno crno-bijele ugođaje odabrat će samo neki! Čistoća i jasnoća linija, izrazita konkretnost i realnost koja graniči s apstraktnim mogu oduševljavati, ali katkad i plašiti one koji sumnjaju da se kontrastima može ostvariti sve što od stambenog prostora očekuju: ležerna elegancija, osjećaj udobnosti i opuštenost, toplina doma.

Crno-bijeli ugođaji mogu ispuniti sve prostore doma: dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu, spavaću sobu i kupaonicu. Nisu, međutim, preporučljivi za dječje sobe, kojima naglasak treba biti na paleti otvorenih toplih boja koje pobuđuju maštu i razigranost. Kombinacija crno-bijelog odabir je zrelih osoba koji proizlazi iz njihova životnog stila, karaktera, shvaćanja i osobnog ukusa.

Prostorna elegancija
Primjena stakla u crno-bijelim interijerima daje dodatan ton eleganciji. Staklo kao proziran materijal zadržat će željen kolorit te uvesti profinjenost koja će se odlično stopiti s prostornom elegancijom. Važnu ulogu odigrat će podne prostirke, sagovi, dekorativne tkanine te ukrasni predmeti, koji će svojom strukturom, motivima i oblicima stvoriti dodatnu dinamiku prostora.

Crno-bijeli svijet interijera uopće nije crno-bijel. Dapače, ima neograničenu širinu u dimenzijama koje nisu dio kolorističkog spektra te nas uči promatrati prostor kroz njegove ostale komponente – formu, dinamiku, svjetlost, ravnotežu, harmoniju...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije