Pripremite se za slasnu poslasticu koja će vas oduševiti svojom mekoćom i okusom - kruh od pistacija s glazurom od badema i vanilije. Ovaj brzi kruh od pistacija, napravljen od mješavine pudinga od pistacija, predstavlja savršenu kombinaciju slatkog i slanog. Recept je s food bloga @olivesnthyme. Uživajte!
Sastojci:
- 2 šalice (240 g) višenamjenskog brašna
- 1 smjesa za puding od pistacija
- 2 žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- ¾ šalice (150 g) šećera
- korica limuna
- ½ šalice (120 ml) ulja
- 2 velika jaja, sobne temperature
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ½ žličice ekstrakta badema
- ½ šalice (120 g) kiselog vrhnja, sobne temperature
- ½ šalice (120 ml) mlijeka, sobne temperature
VEZANI ČLANCI:
Za glazuru:
- 1 šalica (120 g) šećera u prahu
- 1 žlica (15 ml) otopljenog maslaca
- ½ žličice ekstrakta badema
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ½ šalice nasjeckanih pistacija za posipanje
Upute: Zagrijte pećnicu na 170°C. Obložite kalup za kruh papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, mješavinu pudinga od pistacija, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli izmiksajte šećer i koricu limuna. Dodajte ulje, jaja, ekstrakt vanilije, ekstrakt badema, kiselo vrhnje i mlijeko, pa sve dobro izmiksajte. Postupno dodajte suhe sastojke u mokre i lagano miješajte dok se sve ne sjedini. Po želji, dodajte ½ šalice nasjeckanih pistacija.
VEZANI ČLANCI:
Tijesto ravnomjerno rasporedite u pripremljeni kalup za kruh. Pecite 55 - 65 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kruha ne izađe čista. Ohladite kruh u kalupu 15 minuta, a zatim ga izvadite i potpuno ohladite na rešetki.
Za glazuru, pomiješajte šećer u prahu, otopljeni maslac, ekstrakt badema i ekstrakt vanilije. Po potrebi dodajte malo mlijeka da biste postigli željenu gustoću. Prelijte ohlađeni kruh glazurom, posipajte nasjeckanim pistacijama i narežite. Uživajte u ovom savršenom spoju slatkoće i sočnosti!
Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?