jednostavno, a fino!

RECEPT DANA Danas probajte nešto novo: Kruh od pistacija s glazurom od badema i vanilije

@olivesnthyme
11.05.2024.
u 07:11

Ovaj brzi kruh od pistacija predstavlja savršenu kombinaciju slatkog i slanog.

Pripremite se za slasnu poslasticu koja će vas oduševiti svojom mekoćom i okusom - kruh od pistacija s glazurom od badema i vanilije. Ovaj brzi kruh od pistacija, napravljen od mješavine pudinga od pistacija, predstavlja savršenu kombinaciju slatkog i slanog. Recept je s food bloga @olivesnthyme. Uživajte! 

Foto: @olivesnthyme

Sastojci:

  • 2 šalice (240 g) višenamjenskog brašna
  • 1 smjesa za puding od pistacija
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • ¾ šalice (150 g) šećera
  • korica limuna
  • ½ šalice (120 ml) ulja
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ žličice ekstrakta badema
  • ½ šalice (120 g) kiselog vrhnja, sobne temperature
  • ½ šalice (120 ml) mlijeka, sobne temperature

VEZANI ČLANCI: 

Za glazuru:

  • 1 šalica (120 g) šećera u prahu
  • 1 žlica (15 ml) otopljenog maslaca
  • ½ žličice ekstrakta badema
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ šalice nasjeckanih pistacija za posipanje

Upute: Zagrijte pećnicu na 170°C. Obložite kalup za kruh papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, mješavinu pudinga od pistacija, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli izmiksajte šećer i koricu limuna. Dodajte ulje, jaja, ekstrakt vanilije, ekstrakt badema, kiselo vrhnje i mlijeko, pa sve dobro izmiksajte. Postupno dodajte suhe sastojke u mokre i lagano miješajte dok se sve ne sjedini. Po želji, dodajte ½ šalice nasjeckanih pistacija.

VEZANI ČLANCI: 

Tijesto ravnomjerno rasporedite u pripremljeni kalup za kruh. Pecite 55 - 65 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kruha ne izađe čista. Ohladite kruh u kalupu 15 minuta, a zatim ga izvadite i potpuno ohladite na rešetki. 

Za glazuru, pomiješajte šećer u prahu, otopljeni maslac, ekstrakt badema i ekstrakt vanilije. Po potrebi dodajte malo mlijeka da biste postigli željenu gustoću. Prelijte ohlađeni kruh glazurom, posipajte nasjeckanim pistacijama i narežite. Uživajte u ovom savršenom spoju slatkoće i sočnosti!

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije