Ciabatte su vrsta talijanskog kruha koja je poznata po svom mekanom unutrašnjem dijelu i hrskavoj korici. Ova rustikalna peciva obično su oblika pravokutnika ili ovala, s rupicama i nepravilnostima na površini. Njihov bogat okus i tekstura čine ih popularnim izborom za razne vrste sendviča, priloga ili jednostavno umakanje u maslinovo ulje i balzamični ocat kao predjelo. Mi vam donosimo najbolji recept uz koji će vam uvijek ispasti savršeno. Uživajte!
Sastojci:
- 400 g glatkog brašna
- 3 dl mlake vode
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 20 g instant suhog kvasca (1 žlica)
- 8 g soli (1 žličica)
VEZANI ČLANCI:
Postupak: Pomiješajte sve sastojke odjednom dok ne postanu homogeni i ostavite da odstoji 30 minuta. Namočite ruke i ‘preklapajte’ tijesto kako bi ga dobro umijesili. Ostavite ga da odstoji te ga zatim stavite na dobro pobrašnjenu podlogu i izrežete na veličinu koju želite. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje koji treba pobrašniti prije stavljanja testa. Ostavite još 10 minuta da tijesto odmori i pobrašnite ga odozgo. Pecite u pećnici 15 minuta na 230-250 stupnjeva.
Studija mnoge zgrozila: Neke vrste kupovnog kruha sadrže tragove ljudske kose i ptičjeg perja!