Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREMITE SE

Detaljan vodič za bezbrižan povratak u školu i na posao

Detaljan vodič za bezbrižan povratak u školu i na posao
Shutterstock
07.09.2023.
u 16:55

Vrijeme je za povratak u svakodnevicu nakon ljetnih praznika i godišnjih odmora - donosimo savjete kako si olakšati i gdje pronaći sve što vam je potrebno

Započela je nova školska godina i završio period ljetnih godišnjih odmora, a postupak vraćanja u realnost poslovnih i obiteljskih obaveza može biti vrlo izazovan. Da bi prilagodba na jesensku svakodnevicu protekla ugodno i bezbrižno, važno je isplanirati sve što vam može zatrebati za svježi start. Kao inspiraciju i podsjetnik, pripremili smo detaljan vodič za uspješno suočavanje s izazovima koje donose novi jesenski počeci, a sve potrebno možete pronaći u Arena Centru koji je otvoren i nedjeljom te je za ovu priliku pripremio brojne pogodnosti.

1. Osigurajte si period prilagodbe i nemojte se fokusirati isključivo na obaveze

Pobrinite se da baterije napunjene tijekom godišnjeg odmora barem neko vrijeme ostanu pune. To možete osigurati na način da „startate polako“. Nemojte ustajati prekasno i prije polaska na posao odvojite barem 10-ak minuta za neki svoj užitak: jutarnju tjelovježbu, čitanje vijesti, gledanje omiljenih online isječaka, kvalitetan doručak. Ako dan započnete pod stresom u utrci s vremenom, velike su šanse da ćete i nastaviti u istom tonu.

Pokušajte ne razbijati glavu svim obavezama koje vas čekaju nego obavljajte zadatke po redoslijedu prioriteta, a ostatak vremena se aktivno zaokupite drugim stvarima. Preokupiranost onime što dolazi ne donosi nam nikakvu korist, posebice u situacijama na koje ne možemo unaprijed utjecati.

2. Napravite popis obaveza

Prije nego što ubacite u petu brzinu, napravite TO DO listu i brišite s popisa zadatke koje privedete kraju. Zapisivanje zadataka smanjuje osjećaj tereta, a križanje obaveza s popisa potiče osjećaj postignuća pa ćete se nastaviti osjećati zadovoljno, kao što ste se i vratili s godišnjeg odmora.

Jedna od stavki na TO DO listi svakako bi trebala biti obnova dječje garderobe jer većina mališana svako ljeto uspješno preraste svu odjeću i obuću koje posjeduju. Za svoje najmlađe birajte spoj kvalitete, udobnosti i atraktivnosti poput onih u kolekcijama trgovina Blukids, Gap i Idexe. Kada je u pitanju obuća za klince i klinceze, želite li biti sigurni da im osiguravate najbolje, odaberite anatomske i posebno dizajnirane cipele brenda Froddo.

Detaljan vodič za bezbrižan povratak u školu i na posao
1/22

Sve što vam može zatrebati za bebe i djecu do 5 godina pronaći ćete u trgovini Magic Baby, dok vas u trgovini Denis, uz baby i školski program, očekuju i proizvodi za zabavu te kreativne trenutke. Kompletan asortiman za školarce i najbolji izbor iz svijeta knjiga možete pronaći u knjižari Hoću knjigu, a nakon što opremite djecu za novu vrtićku i školsku godinu, jedna stvar manje na TO DO listi pružit će vam dodatan poticaj da se prihvatite preostalih stavki s liste zadataka.

Detaljan vodič za bezbrižan povratak u školu i na posao
1/19

3. Isplanirajte aktivnosti koje vas vesele

To može biti izlazak s prijateljima, slušanje muzike, dobar film ili knjiga, duga šetnja, shopping u omiljenim trgovinama, vježbanje ili jednostavno spavanje. Razbijte rutinu novim hobijima i aktivnostima koje će vam omogućiti da se osjećate sretnije i poletnije. Važno je samo da odaberete nešto u čemu istinski uživate. Ako takvih aktivnosti nema puno, možete i svaki dan ponavljati isto - poanta nije u raznolikosti, nego u činjenici da se imate čemu veseliti na kraju radnog dana.

Shopping je nesumnjivo jedna od omiljenih aktivnosti većine nas, stoga iskoristite ovaj spoj ugodnoga s korisnim da obnovite svoju garderobu favoritima iz novih jesenskih kolekcija. Od odjeće i obuće do modnih i tehničkih dodataka, izdvojite one uz koje ćete se osjećati ugodno, samouvjereno i zračiti energijom koja odaje zadovoljstvo.

Svoj savršen par traperica s lakoćom ćete pronaći u Europi 92, dok su Levi's i Mustang nezaobilazne adrese za sve ljubitelje sportske elegancije, a Scotch&Soda, Shoetique te Sportina i Timberland za sve individualce koji se u svojim modnim izričajima vole poigrati zanimljivim teksturama, posebnim uzorcima i kvalitetnim materijalima.

Detaljan vodič za bezbrižan povratak u školu i na posao
1/23

Omiljene outfite ne zaboravite upotpuniti kvalitetnom obućom, koja će svakoj kombinaciji pridati onaj idealan „završni touch“: od danskog brenda Ecco, preko trgovina ICON i MASS do brenda ShoeBeDo, raznolikost izbora je tolika da ćete lako pronaći partnera da sigurno zakoračite u novu jesen pred nama.

Detaljan vodič za bezbrižan povratak u školu i na posao
1/14

Svoje modne izričaje dodatno podignite odabirom upečatljivog nakita - od vječnih klasika koji odlično pristaju u svim prilikama do kreativnih noviteta u skladu s posljednjim svjetskim trendovima. Zlatarne Zaks, srebrnarnice Argentum, mladi domaći brend Charm Silver, trgovina Dicta i zlatarna Mark Pjetri samo su dio bogate ponude nakita za sve koji traže ono nešto doista posebno.

Uz nakit, najljepši ukras vašem licu može biti par pomno odabranih naočala. Bilo da ste ljubitelj sunčanih naočala bez kojih ne možete zamisliti nijedan izlazak ili su vam potrebne dioptrijske naočale za bistar vid, školski ili poslovni look najbolje ćete upotpuniti odabirom okvira u Ghetaldus optici koji idealno pristaju vašem obliku lica.

Detaljan vodič za bezbrižan povratak u školu i na posao
1/20

4. Aktivno radite na promjenama koje priželjkujete

Kraj godišnjeg odmora pravo je vrijeme da sagledate svoj život, nove privatne planove i poslovne projekte. Ako niste zadovoljni nekim segmentom, razgovarajte s prijateljima i kolegama od povjerenja, informirajte se o mogućnostima promjene stvari koje vam predstavljaju problem, zadajte si ciljeve i isplanirajte na koji ih način realizirati. Na putu svladavanja novih izazova najbolji suputnici bit će vam pametni uređaji dostupni u Mi Store trgovini koji vam mogu maksimalno olakšati modernu i užurbanu svakodnevicu.

Nostalgiju za godišnjim odmorom ublažite planiranjem novog godišnjeg odmora i istraživanjem destinacija koje želite posjetiti. Posvetite se sebi jer će povratak radnoj rutini biti puno lakši ako se usredotočite na stvari koje vas čine sretnima, a sve ono što vam bude potrebno za suočavanje s novim iskušenjima, s lakoćom ćete pronaći u najvećem trgovačkom centru u Zagrebu.

Sadržaj donosimo u suradnji s Arena Centrom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije