Novi programi

Djecu treba što prije upoznati s glazbom

beba dijete novorđenče
Photos.com
10.05.2012.
u 13:40

Djeca najbolje uče kroz interaktivne igre povezane s glazbom. Napredak beba je vrlo brzo vidljiv

 

Eksperimentalni program kanadskog sveučilišta u Ontariju učenja beba mlađih od godine dana kroz glazbu polučio je nevjerojatne rezultate. Djeca koja s roditeljima sudjelovala u interaktivnom programu vrlo rano su pokazala napredak u komuunikacijskim vještinama, kao što je mahanje ili pokazivanje rukom prema udaljenom predmetu. Općenito, bebe koje su na interaktivan način učile bile su naprednije nego one koje su učile kroz pasivno slušanje glazbe. 
 - Većina istraživanja su se bazirala na starijoj djeci. Naše je pokazalo da glazba može pozitivno utjecati na razvoj mozga dojenčadi - rekla je Lauren Trainor, glazbena terapeutkinja. 
Djeca su se također smješila više i bila puno smirenija te nisu burno reagirala kada b se našla u nepoznatoj ili neželjenoj situaciji. Ranije su razvili osjetljivost prema glazbi i naučili je raspoznavati. 
Jednostavne i interaktivne glazbene igre vrlo su korisne za općenit napredak djeteta i ne zahtijevaju veliko predznanje roditelja. 
 - Svi vole glazbu i svi mogu naučiti jednostavne vježbe i igre. To je izvrstan način da se roditelji povežu s djecom - kaže Andrea Unrau, jedna od koordinatorica programa.

 

Eksperimentalni program kanadskog sveučilišta u Ontariju učenja beba mlađih od godine dana kroz glazbu polučio je nevjerojatne rezultate.

Djeca koja su s roditeljima sudjelovala u interaktivnom programu vrlo rano su pokazala napredak u komunikacijskim vještinama, kao što je mahanje ili pokazivanje rukom prema udaljenom predmetu. Općenito, bebe koje su na interaktivan način učile bile su naprednije nego one koje su učile kroz pasivno slušanje glazbe.  

– Većina istraživanja temeljila su se na starijoj djeci. Naše je pokazalo da glazba može pozitivno utjecati na razvoj mozga dojenčadi – rekla je Lauren Trainor, glazbena terapeutkinja. 

Djeca su se također smiješila više i bila puno smirenija te nisu burno reagirala kada bi se našla u nepoznatoj ili neželjenoj situaciji. Ranije su razvila osjetljivost prema glazbi i naučila je raspoznavati.

Jednostavne i interaktivne glazbene igre vrlo su korisne za općenit napredak djeteta i ne zahtijevaju veliko predznanje roditelja. 

– Svi vole glazbu i svi mogu naučiti jednostavne vježbe i igre. To je izvrstan način da se roditelji povežu s djecom – kaže Andrea Unrau, jedna od koordinatorica programa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije