Nevjerojatna žena

Djevojka (26) posvojila 14-ero djece nakon volontiranja u sirotištu: 'Oni su moj život, sretna sam vidjeti kako napreduju!'

Letty McMaster
19.10.2020.
u 13:30

Letty devet mjeseci u godini živi u Iringi, gdje često radi 12 sati dnevno, a ostatak godine je u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje organizira razne dobrotvorne zabave za prikupljanje sredstva za vođenje sirotišta.

Letty McMaster (26) iz Ujedinjenog Kraljevstva imala je samo 18 godina kada je mjesec dana volontirala u sirotištu u Africi, a to je bio put koji joj je promijenio cijeli život. Na kraju je tamo ostala tri godine kako bi pomogla djeci koju je upoznala, a kada se sirotište zatvorilo, posvojila je devetero djece koji bi inače postali beskućnici, prenosi Daily Mail.

Sedam godina kasnije, postala je legalni skrbnik svoj toj djeci, ali i još petero njih koje je upoznala na ulici i u sigurnoj kući koju vodi.

- Ova djeca su moj cijeli život. Odgajam ih kao da su moja i oni mi pomažu kroz ova teška vremena. Oduvijek sam htjela pomoći djeci u sirotištu, ali nikad nisam očekivala da ću napraviti sve ovo. Iako sam roditeljska figura u obitelji onoj djeci koja nikad nisu imala roditelje, većini sam više kao starija sestra, jer nije velika razlika u godinama između nas. Stvarno sam poput svake majke koja odgaja tinejdžere - rekla je Letty. 

Foto: Letty McMaster

U pauzi između završetka srednje škole i početka fakulteta, pridružila se putovanju u Tanzaniju za pomoć u sirotištu Međutim, brzo je shvatila da su djeca u tim sirotištima fizički i mentalno zlostavljana - njihovi skrbnici krali su novac koji im je poslan za pomoć i hranili ih samo jednom dnevno.

- Odlučila sam se za Tanzaniju nakon što sam saznala brojke siročadi i djece koja žive na ulicama. Vrlo brzo shvatila sam pravu istinu o sirotištima i domovima. Koriste djecu kako bi izvukli novac od drugih ljudi. - objasnila je.

Kada je sirotište zatvoreno 2016. godine, Letty se borila za pravo da otvori vlastitu sigurnu kuću u Iringi. Njezin plan je uspio i otvorila je Street Children Iringa - dobrotvornu ustanovu sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Foto: Letty McMaster

Nitko od djece nije išao u školu te su živjeli na ulicama, ali njihov život se neizmjerno promijenio nakon upoznavanja Letty. 

- Otkako imaju mjesto koje nazivaju domom, briljiraju u svom obrazovanju i svakom aspektu života. Naravno da im treba vremena da se naviknu na promjenu i obaveze koje sada imaju, ali njihova želja, odlučnost i uspjeh su ono što mi pokazuje da je svaka moja žrtva vrijedna - otkrila je.

Letty devet mjeseci u godini živi u Iringi, gdje često radi 12 sati dnevno, a ostatak godine je u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje organizira razne dobrotvorne zabave za prikupljanje sredstva za vođenje sirotišta. Uz to, vodi i sigurnu kuću koja je otvorena tri dana u tjednu kako bi djeci s ulice pružila sklonište, hranu i sva potrebna sredstva.

Uspješni Leo sa samo 14 godina otvorio je vlastitu tvrtku:

Ključne riječi

Komentara 1

RO
roland
15:39 19.10.2020.

Kad bi sada naveli sve estradne zvijezde, glumice, voditeljice,.... iz javnog života, ove koje pune trač rubrike i stalno su na Instangramu i Facebooku, koje imaju puno, puuuuno novca, ali nemaju ni svoje, ni posvojeno dijete, onda bi vidjeli daa smo kao društvo vrlo zaostali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije