manjak vitamina

Dodatak prehrani koji će pomoći kod slabe, oštećene i lomljive kose

kosa
Foto: Thinkstock
26.02.2014.
u 12:24

Osobe čije se vlasi stanjuju ili lome trebaju svakodnevno uzimati od tri do pet miligrama biotina sa 30 do 100 miligrama cinka

Osobe koje pate od teškog manjka vitamina u organizmu obično imaju slabu, oštećenu i lomljivu kosu, koja često i opada.

Zbog toga, neki vjeruju da dodavanje sintetičkih vitamina i minerala u prehranu može riješiti navedene probleme – doduše, niti jedno istraživanje to ne potvrđuje.

Ali uzimanje suplemenata nikako ne može štetiti. S druge strane, dermatolozi koji propisuju vitamine za oporavak kose fokusiraju se na biotin (vitamin iz B-kompleksa, koji dokazano ubrzava rast noktiju zbog čega se pretpostavlja da ubrzava i rast kose).

Osobe čije se vlasi stanjuju ili lome trebaju svakodnevno uzimati od tri do pet miligrama biotina sa 30 do 100 miligrama cinka, koji djeluje kao antiupalno sredstvo.

>>Žene koje imaju ravnu i tanku kosu trebale bi je prati svaki dan

>>7 smjernica za lijepu kosu. Evo zašto morate brinuti i o - zubima!

Foto: pixabay

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije