Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
parfumist

Društvene osobe vole svježe citrusne mirise

JORG ZIMMERMAN
Foto: Makronova
1/3
18.04.2012.
u 06:59

Mirisanje parfema nekima je čisti užitak, a nekima i posao. Jorg Zimmerman otkrio je čime se točno bave parfumeristi

Vjerojatno jedno među neobičnijim zanimanjima svakodnevica je Jorga Zimmermana, parfumerista u tvornici prirodne kozmetike Wala, najpoznatijoj po kozmetičkoj liniji Dr.Hauschka, koji dolaskom na svoje radno mjesto svako jutro otkriva neke nove tajne prirodnih mirisa u kozmetici.

– Obično mi dan počinjem mirisanjem kompozicija od prijašnjeg dana. Pokušavam uhvatiti sadržaj, reproducirati impuls mirisa te ga dovesti do savršenstva, otkriva Zimmerman  koji je Zagreb posjetio povodom lansiranja novih mlijeka za tijelo Dr.Hauschka te objašnjava kako za njegov posao treba imati strast za mirise, maštu te vrlo dobru memoriju, kao i sposobnost osloniti se na intuiciju.

Sposobnost da radi s mirisima, točnije neobičnu sklonost prema njima, Jorg je otkrio u najranijoj dobi još kao dječak. Oduvijek je, kaže, imao potrebu za izražavanjem onoga što osjeća, pa je jedno vrijeme slikao i pisao pjesme. – Prošao sam kroz različite oblike umjetnosti znajući da ću ih jednog dana sve zajedno koristiti kao podršku za izričaj u poslu s mirisima.

Otkrio je i kako mirisi igraju veliku ulogu u našim životima te izdvojio kako je zanimljivo, barem prema njihovim zapažanjima,  da osobe koje su dinamične, društvene i vesele više vole svježe citrusne mirise, dok introvertirane osobe radije posežu za kompleksnijim strukturama sa senzualnim notama.

– Introvertirane osobe uživaju osjećati iznutra i slijediti evoluciju mirisa dok upijaju senzualni osjećaj tog cijelog iskustva – tvrdi parfumerist.

– Mirisi doprinose dobrobiti pojedinca i unose sreću u život. Dišemo cijelo vrijeme, no kada počnemo mirisati, naša se osjetila izoštravaju – zaključio je na kraju Jorg Zimmerman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije