Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zasluženo!

Dva hrvatska obalna grada uvrštena među 10 najboljih u Europi

shutterstock
08.05.2024.
u 11:30

The Guardian je objavio svoj popis "10 najboljih obalnih gradova u Europi", od kojih su dva u Hrvatskoj.

Europa je prošarana šarmantnim obalnim gradovima, od kojih svaki nudi svoju jedinstvenu mješavinu sunca, pijeska i kulture. Nedavno su popularne britanske novine, The Guardian, objavile svoj popis "10 najboljih obalnih gradova u Europi", od kojih su dva u Hrvatskoj, piše Croatia Week

Šibenik: Prvi na popisu je Šibenik, koji The Guardian opisuje kao mini Dubrovnik. Kažu da, iako nije toliko poznat kao Dubrovnik, dijeli iste prekrasne zgrade u venecijanskom stilu i kuće s crvenim krovovima, bez velikih gužvi.

VEZANI ČLANCI: 

Savršen je za istraživanje, od šetnice uz more do zadivljujuće katedrale i labirinta uskih uličica koje vode do tvrđave svetog Mihovila. Plaža Banj je u blizini, s čistim morem i sadržajima poput restorana i igrališta. Također možete krenuti na izlete brodom na netaknute otoke Kornatskog arhipelaga.

Cavtat: Na popisu je i Cavtat, kako navodi The Guardian, ljupki primorski gradić u Dalmaciji koji se može pohvaliti šarmantnim kućama s crvenim krovovima koje okružuju mali zaljev. Udaljen je oko 20 km vodene linije od Dubrovnika.

VEZANI ČLANCI: 

Duž obale pronaći ćete lijepe kafiće i restorane, od kojih su neki generacijama u vlasništvu obitelji. Postoje mjesta za kupanje u čistoj vodi, te brodski taksi za Dubrovnik i Elafitske otoke. Također možete prošetati slikovitom šumom i usput uživati ​​u pićima uz zalazak sunca u barovima na plaži.

10 najboljih obalnih gradova u Europi: 

  1. Assos, Kefalonija, Grčka
  2. Akyaka, Turska
  3. Göltürkbükü, Turska
  4. Šibenik, Hrvatska
  5. Cavtat, Hrvatska
  6. Santa Maria di Castellabate, Campania, Italija
  7. La Flotte en Ré, Île de Ré, Francuska
  8. Concarneau, Bretanja, Francuska
  9. Fornells, Menorca, Španjolska
  10. Llafranc, Girona, Španjolska

Objavljen popis najljepših plaža na svijetu: Svoje mjesto zauzela je i jedna plaža u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije