što češće to bolje

Evo zašto bi muškarci trebali imati orgazam svaki dan

testisi,penis,muškarac
Foto: Thinkstock
16.06.2015.
u 09:40

Muškarci koji su u životu često ejakulirali imaju 22 posto manje šanse da obole od raka prostate

Muškarci koji svakodnevno dožive orgazam imaju manje šanse za obolijevanje od raka prostate. Novo je to istraživanje koje pokazuje kako muškarci koji su u životu često ejakulirali imaju 22 posto manje šanse da obole od raka prostate.

Istraživanje je provedeno na 32.000 muškaraca koji su praćeni punih 18 godina. Od tog broja, njih 3.839 dobilo je rak prostate, ali je i zaključeno kako muškarci koji su imali orgazme više od 21 put mjesečno imaju 22 posto manje šanse od razvijanja opasne bolesti.

Istraživanje nije pokazalo zbog čega muškarci koji imaju više orgazama imaju manje šanse za rak, no nagađa se kako ejakulacija može osloboditi prostatu kancerogenih kemikalija, ali i da "čista sperma" može zaustaviti da se stare stanice pretvore u kancerogene.

>> Rak se danas liječi pametnim koktelima

Komentara 2

BL
Blender
16:27 15.06.2015.

Evo jos jednog razloga zasto ja prcam svaki dan, jednom ili dva puta, ako sam dobre volje i 3-4 puta.

KR
kraljribara
15:54 16.06.2015.

Jel se računa i desanka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije