zasluženo!

Forbes hrvatsku plažu proglasio 'najljepšom tajnom plažom' u Europi

Zračna fotografija plaže Pasjača u Konavlima
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/7
24.07.2024.
u 14:30

Ova prekrasna plaža je kombinacija pijeska i šljunka, što morsku vodu čini bistrom i modrom.

Prekrasnu plažu Pasjača u najjužnijoj hrvatskoj općini, Konavle, Forbes je proglasio najljepšom tajnom plažom Europe. Ova prekrasna plaža nije ništa manje nego zapanjujuća. Svatko tko je ikad putovao niz prekrasnu hrvatsku obalu do Konavala, neposredno prije granice s Crnom Gorom, znat će da se cijelo ovo područje ima čime pohvaliti, piše Total Croatia News

Konavle su dragulj mira koji je potreban svima onima kojima je dosta stresnog i ubrzanog života. Smještena u malom ruralnom selu Popovići, Pasjača privlači ljude iz cijelog svijeta. Spust do nje može biti zahtjevan, s mnogo stepenica duž prepoznatljivih stjenovitih izbočina Konavala, ali rezultat je apsolutno vrijedan toga.

VEZANI ČLANCI: 

Moru koje zapljuskuje Pasjaču nemoguće je odoljeti, azurno i kristalno. Poziva sve one koji su mu blizu da odmah uskoče te nije ni čudo što se pojavljuje na toliko međunarodnih popisa zbog svoje zapanjujuće ljepote. Ono što se ističe je njena izoliranost. 

Vozeći se konavoskim cestama, zapravo ne biste imali pojma da uopće postoji zahvaljujući svom jedinstvenom položaju, duboko zaklonjenom ispod visoke stijene. Ova prekrasna plaža je kombinacija pijeska i šljunka, što morsku vodu čini bistrom i modrom.

VEZANI ČLANCI: 

Ne čudi stoga što je ugledni i prestižni američki časopis Forbes objavio da je Pasjača proglašena najljepšom skrivenom plažom u Europi 2024. godine prema portalu European Best Destinations. Konavle su više od plaža. Poznate po svom bogatom folkloru, poljoprivrednom naslijeđu i čak po tome što je dom Zračne luke Dubrovnik, uvijek ih vrijedi posjetiti.

Objavljen popis najljepših plaža na svijetu: Svoje mjesto zauzela je i jedna plaža u Hrvatskoj

Komentara 1

XY
XYZ52
15:57 24.07.2024.

Bolje da o ovoj plazi i ne pisete jer ce se vec naci "investitori" da je unakaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije