slažete li se?

Turisti otkrili mjesta koja su ispunila njihova očekivanja i ona za koje se to ne može reći: Evo gdje su smjestili Plitvička jezera

shutterstock
23.07.2024.
u 11:30

Društvene mreže prikazuju najljepše i najuzbudljivije destinacije diljem svijeta, ali stvarnost nije uvijek tako idealna.

Influenceri često dijele fotografije i videozapise najatraktivnijih svjetskih destinacija, čineći da izgledaju savršeno i bajkovito. No, stvarnost tih mjesta ponekad se razlikuje od onoga što vidimo na Instagramu, YouTubeu ili TikToku, što je postalo očito u nedavnoj raspravi na Redditu. Turisti su podijelili svoja iskustva s destinacijama koje nisu ispunile njihova očekivanja, kao i one koje su ih oduševile, piše Daily Mail

Mjesta koja ne ispunjavaju očekivanja: 

Japanska bambusova šuma Arashiyama u Kyotu privukla je više od 110.000 tagova na Instagramu, ali mnogi putnici kažu da je manja i napučenija nego što se čini na slikama. 

Times Square u New Yorku također nije ispunio očekivanja nekih turista. Redditor 'bedpeace' se požalio: ‘Malen je i mnogo manje impresivan nego što izgleda na filmu ili fotografijama’. 

Foto: Shutterstock

VEZANI ČLANCI: 

Plymouth Rock u Massachusettsu je još jedno mjesto koje je razočaralo posjetitelje. Korisnik 'Possible_Implement86' piše: ‘To je doslovno samo mali kamen! Bio sam jako razočaran’. 

Mikonos u Grčkoj i Cancun u Meksiku također su se našli na listi razočaranja. Korisnik 'rockdude625' kaže da je Mikonos prepun ljudi, dok 'witz93' ističe da su plaže u Cancunu prekrivene algama, što se rijetko prikazuje na društvenim mrežama.

Bali je označen više od devet milijuna puta na Instagramu, ali mnogi turisti, uključujući korisnika 'trorog', smatraju ga prljavim i daleko od tropskog raja koji je očekivao. 

Foto: shutterstock

Pisa u Italiji također nije uspjela impresionirati. Korisnik 'Live_Studio_Emu' opisuje posjet kao gubitak vremena zbog pretrpanih ulica i previše turista.

Palača Pena u Portugalu također nije opravdala svoj Instagram imidž. Turist ističe da je boja otpadala i da je palača bila prekrivena crnom plijesni.

Mjesta koja opravdavaju svoju slavu na društvenim mrežama:

Jezero Tahoe je jedno od mjesta koje je prema korisnicima Reddita još ljepše uživo nego na slikama. Korisnik 'Johnbgt' kaže: ‘Jezero Tahoe je još veće i ljepše uživo’. 

VEZANI ČLANCI: 

Puerto Rico također je dobio pozitivne komentare. Turisti ističu da su planine zadivljujuće, a ljudi izuzetno topli i prijateljski raspoloženi.

Plitvička jezera su opisana kao jedno od najljepših mjesta ikad viđenih. Korisnica 'macshady' kaže: ‘Nijedna fotografija ne može dočarati njihovu ljepotu’. 

Foto: shutterstock

Vodopadi Iguazu u Južnoj Americi također su impresivniji uživo. Korisnik Reddita ističe da ni profesionalne fotografije ne mogu prenijeti njihovu stvarnu ljepotu.

Tajvan je opisan kao prekrasna zemlja s prekrasnim vodopadima i planinama. Korisnici Reddita hvale njegovu prirodnu ljepotu koja se ne može u potpunosti dočarati na fotografijama.

Objavljen popis najljepših plaža na svijetu: Svoje mjesto zauzela je i jedna plaža u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije