Pascal Tingaud, je sve ono što prvo pomislite kada čujete riječ - chef ovjenčan Michelinovim zvjezdicama. I to ne jednom, već dvije. Pascal je monsieur od glave do pete, a način na koji se bavi hranom utjelovljenje je kuće za koju radi.
Naime, chef Tingaud već dva desetljeća njeguje visoku kuhinju, osmišljava i potpisuje gastronomske kreacije za čuvenu šampannjsku kuću Möet & Chandonom.
A kako to izlgleda kada chef Tingaud kuha saznati ćemo za vas uoći Božića kada je najavljen njegova dolazak u Zagreb.
Raskošna gozba u Esplanadi
Glavni chef šampanjske kuće Möet & Chandon će s prvom damom Esplanadine kuhinje, cheficom Anom Grgić u restoranu Zinfandel’s pripremati vrhunsku božićnu gala večeru. Bit će to jedinstvena prilika za Zagrepčane i njihove goste da kušaju najfinije delicije koje se izvrsno sljubljuju s najpoznatijim šampanjcem na svijetu.
Raskošna gozba ukusnih delicija održat će se 11. prosinca u otmjenom restoranu Zinfandel’s, a na pomno osmišljenom jelovniku bit će školjke sv. Jakova, kavijar, zatim sardinijska fragola i hlap, srnetina s confitom od patlidžana i mousselinom od celera, te za desert karamelizirani ananas i sorbet od limete. Svaki slijed pratit će, što drugo doli odgovarajući Moët & Chandon šampanjci.
Pascal Tingaud dolazi iz obitelji kuhara. Još je njegov djed u francuskome gradiću La Ferté-sous-Jouarre 1953. godine otvorio restoran koje je poslije preuzeo Pascalov otac, također nagrađivani kuhar.
Čak dvije Michelin zvjezdice
Pascal je već kao dvanaestogodišnjak znao da želi biti kuhar, baš kao i otac mu. Školovao se u Parizu i sa svega 19 godina, tek zakoračivši u punoljetnosti, izabran je za predsjednikova kuhara u Elizejskoj palači.
Mladi chef kuhao je za predsjedsjednika, no nije zaboravio svoj obiteljski restoran koji je vodio i doveo ga do dvije laskave Michelinove zvjezdice.
- Teško je reći kako smo ih zaradili, kaže chef Pascal. - No, vjerujem da je recept uvijek isti: najbolje namirnice, prostor u kojemu se gost osjeća ugodno, briga i fer odnos s svima koji urestoranu rade i ono neizostavno - uvijek, ali uvijek gostu kuhati kao da mu je taj dan pir, dajte mu najbolje od sebe - objasnio je tajnu uspjeha obiteljskog restorana.
Njegova suradnja s Möet & Chandonom počela je 1985. godine i još uvijek traje, pa on ljubiteljima šampanjca i dobre hrane diljem svijeta prezentira taj savršeni spoj. U njegovim su delicijama uživali i brojni svjetski uglednici, slavne osobe, a među njima i ljepotica Scarlet Johansson, koja se posebno oduševila Pascalovim umijećem, a kuhao je i za Madame Christine Lagarde, Rogera Federera, Pharrel Williams, Jacka Nicholsona, Leonarda di Capria, Neila Armstronga, Papu Ivana Pavla II, predsjednika Jacquesa Chiraca ....