prekrasni mladenci

Heklao je supruzi vjenčanicu 100 sati: 'Bilo je teško, ali drago mi je da nisam odustao'

Privatni album
04.06.2024.
u 13:30

Ono što je zaista fascinantno jest da je Luka zapravo samouki majstor koji je počeo heklati tek koji mjesec ranije

Mladenci Dijana Topolnjak i Luka Knezić u subotu su se vjenčali u Čakovcu, a mladenka je na sebi imala posebnu heklanu vjenčanicu koju je - izradio njezin suprug. "Jako vjerujem Luki i nisam baš dugo razmišljala kad mi je prije oko godinu dana, kad smo počeli planirati naše vjenčanje ponudio da on nahekla moju vjenčanicu. Prihvatila bih bilo kakvu haljinu koju bi on napravio, jer je to puno truda s njegove strane i stvarno prekrasan poklon. Nisam se baš nadala da će haljina biti tako lijepa, no na kraju me stvarno oduševila, kaže Dijana Topolnjak (30) iz Čakovca, piše 24sata. 

Sretan par se vjenčao u čakovečkom Starom gradu Zrinskih, a svadbeno slavlje održalo se u obližnjem kafiću. Dijana je oduševila sve uzvanike u maloj, bijeloj heklanoj haljini s jednostavnim, ali doista prekrasnim ukrasima oko vrata i struka te na rubu suknje, koje je njen suprug heklao puna tri mjeseca. 

VEZANI ČLANCI:

Par se, kako kažu, zna odavno, a godinama su bili prijatelji. Prije sedam godina su odlučili postati par i od tada već godinama grade svoje zajedništvo. Prije tri godine kupili su kuću u Mihovljanu, naselju u blizini Čakovca, i počeli živjeti zajedno. 

Za izradu prekrasne heklane haljine Luki je trebalo oko stotinu sati rada, dok je još nekoliko sati uložio u heklanje svečane mašne koju je nosio uz odijelo. Ljudi koji su vješti u heklanju reći će, možda, kako to baš i nije bio neki izazov, s obzirom na činjenicu da je Dijana sitna i vitka djevojka, no treba znati da je Luka počeo heklati tek koji mjesec ranije, kao samouki majstor.

Foto: Privatni album

Foto: Privatni album

"Činilo mi se da je to nešto što bi moglo biti opuštajuće, pa sam prije otprilike godinu i pol odlučio kupiti početnički kit i nekoliko sati tutoriala preko YouTube platforme. Tako sam počeo heklati. Pokazalo se da me to zaista opušta i to me ohrabrilo u ideji da ponudim Dijani da ću joj naheklati haljinu za vjenčanje. No, moram reći da je u početku znalo biti jako teško i nekoliko puta sam htio odustati. Danas mi je drago da nisam. S vremenom sam počeo uživati i krenulo mi je od ruke", ispričao je Luka. 

Ovu sasvim posebnu haljinu izrađivao je u dijelovima, koji su se kasnije spajali posebnim konce, a gospođa Anđelka iz praonice Juta iz Šenkovca na kraju je parila vjenčanicu, tako da se materijal izravna i sve legne na svoje mjesto. 

Luka ističe i kako je imao podršku šogorice, Dijanine sestre, koja je naheklala svadbeni buketić, pa je njemu tako ostalo dovoljno vremena za njegovu mašnu. Koliko je bilo Dijanino povjerenje u njega najbolje svjedoči odgovor na pitanje je li možda u pričuvi imala neku drugu haljinu kao rješenje. Kako kaže, nije joj uopće palo na pamet. 

Foto: Privatni album

Foto: Privatni album

"Vjerujem u njega i znala sam da će naheklati haljinu, odjenula bih ju i da mi se nije svidjela, jer je to njegov poklon", ističe Dijana te dodaje kako njih dvoje većinu stvari vole raditi zajedno i u svemu jedno drugo podržavaju, nadopunjavaju se i zapravo nikad nemaju osjećaj konkurencije.

" I u poslu je tako. Luka je, naime, zaposlen u svjetski poznatoj agenciji za proizvodnju digitalnog sadržaja, mobilnih i web aplikacija te razvoj sigurnosti u IT poslovanju, koja ima ured u Zagrebu, no radi od kuće, a ja za njega radim na grafičkim rješenjima projekata, dakle kao logistika za programiranje", nastavlja Dijana. 

Pogledajte kako izgleda masovno vjenčanje u Indiji: 'U grupnoj ceremoniji se vjenčalo 129 parova'

Komentara 1

KE
keka56
14:43 04.06.2024.

Svaka čast!Sretno mladencima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije