TRAJNO RJEŠENJE

Isprobali ste sve deterdžente i omekšivače, ali vam odjeća i dalje ne miriše svježe nakon pranja? Izbjegnite jednu pogrešku koju svi činimo!

Haier
Foto: Shutterstock
1/4
06.08.2024.
u 09:00

Kada ulažete u kvalitetnu odjeću, očekujete da ona ostane svježa i mirisna nakon svakog pranja. Međutim, realnost je često drugačija.

U svijetu gdje kvaliteta života znači i brigu o najsitnijim detaljima, ništa nije važnije od osjećaja svježe oprane odjeće, koja odiše čistoćom i ugodnim mirisom. No mnogi se suočavaju s problemom kada njihovo rublje, unatoč korištenju najboljih deterdženata i omekšivača, ne miriše onako kako bi trebalo. Sigurno smo se svi barem jednom našli u situaciji da smo otvorili svoju perilicu rublja, očekujući svjež miris čistoće, a umjesto njega, dočekao nas je neugodan miris ili odsutnost ikakvog. Koristili ste svoj omiljeni deterdžent, dodali omekšivač, a rezultati su i dalje nezadovoljavajući. Sigurno ste se pitali što uzrokuje ovaj problem i kako ga možete riješiti?

Problem neugodnog mirisa odjeće nakon pranja može nastati zbog nekoliko razloga, a često je riječ o kombinaciji više čimbenika.

  1. Stara ili zaprljana perilica: Perilica je svakodnevno izložena raznim deterdžentima, omekšivačima, prljavštini s odjeće i mineralima iz vode. S vremenom, ovi se ostaci nakupljaju na različitim dijelovima perilice, uključujući bubanj, gumene brtve, filtere i cijevi. Ovo okruženje postaje idealno za rast bakterija i plijesni koje uzrokuju neugodne mirise.

  2. Pretrpavanje perilice: Ako ubacite previše odjeće u perilicu, možda ćete primijetiti da neka odjeća izlazi mokra i slabo oprana, dok druga ostaje na suhoj strani. Ovo je znak da je perilica pretrpana i da odjeća nema dovoljno prostora za kretanje tijekom ciklusa pranja. To znači da voda i deterdžent ne mogu doprijeti do svih dijelova odjeće, rezultirajući slabijim čišćenjem i mirisima.

  3. Neodgovarajuće doziranje deterdženta: Korištenje previše deterdženta može ostaviti ostatke na odjeći, dok premalo deterdženta ne može temeljito očistiti rublje. U oba slučaja, rezultat može biti odjeća koja ne miriše svježe.

  4. Vlažno okruženje: Zaboravite na opranu odjeću u perilici preko noći, a ujutro je nalazite s blagim ustajalim mirisom. Ako ostavite oprano rublje u perilici predugo nakon završetka ciklusa, vlaga može uzrokovati razvoj bakterija i plijesni koje proizvode neugodne mirise. Također, sušenje odjeće u prostorijama s visokom vlagom može dodatno pogoršati problem.

  5. Loša kvaliteta vode: Vaša odjeća nakon pranja izgleda sivo i bez sjaja te je gruba na dodir. Kvaliteta vode koju koristite za pranje može značajno utjecati na miris vaše odjeće. Tvrda voda, s visokim sadržajem minerala, može uzrokovati nakupljanje naslaga na odjeći i perilici.

Foto: Shutterstock

Kako osigurati svježinu odjeće?

Evo nekoliko savjeta kako biste osigurali da vaša odjeća uvijek miriše svježe nakon pranja:

  1. Redovito čišćenje perilice: Održavajte perilicu čistom tako da povremeno pokrenete prazan ciklus s malo alkoholnog octa ili specijalnog sredstva za čišćenje perilica. Osim toga, koristite sredstva za čišćenje perilica koja su posebno formulirana za uklanjanje naslaga deterdženta i omekšivača. I ne zaboravite redovito čistiti filter i gumene brtve kako biste uklonili prljavštinu i spriječili rast bakterija koje uzrokuju neugodne mirise.

  2. Ispravno doziranje deterdženta: Slijedite preporuke proizvođača deterdženta i nemojte pretjerivati s količinom. Ako primijetite ostatke deterdženta, smanjite količinu koju koristite. Mnogi moderni deterdženti su koncentrirani i djelotvorni čak i u manjim količinama. Zapamtite, manje je često više kada je riječ o deterdžentu.

  3. Ne pretrpavajte perilicu: Perite manje količine rublja kako bi se odjeća mogla pravilno oprati i isprati. Stoga, napunite perilicu do dvije trećine njezina kapaciteta kako biste osigurali dovoljno prostora za kretanje odjeće i ravnomjerno raspoređivanje deterdženta i vode.

  4. Brzo sušenje: Nakon završetka pranja, odmah izvadite rublje iz perilice i stavite ga sušiti. Ako koristite sušilicu, pazite da je pravilno napunjena i da su ciklusi podešeni na odgovarajući način.

Foto: Haier

Ako pak želite trajno riješiti problem svježine vaše odjeće, tu je Haier X Series 11 perilica i sušilica rublja. Haier, koji je već 15 godina zaredom broj 1 u svijetu u kategoriji kućanskih uređaja, predstavlja seriju koja mijenja pravila igre.


Odjeća bez neugodnih mirisa

Jedna od najimpresivnijih inovacija Haier X Series 11 perilice je Ultra Fresh Air tehnologija koja održava odjeću svježom i do 12 sati nakon završetka ciklusa pranja. Zahvaljujući snazi zraka, odjeća miriše kao da je tek oprana, čak i ako je ne izvadite odmah iz perilice. Ova tehnologija sprječava neugodne mirise i naboranje, pružajući odjeći vrhunsku njegu.

Haier X Series 11 perilice također dolaze s I-Refresh Pro značajkom koja koristi snagu ultrazvučne tehnologije za uklanjanje neugodnih mirisa i nabora. Pročišćena vodena para nježno djeluje na vaše odjevne predmete, pružajući im svježinu kao da su upravo oprani. Dodavanjem malo parfema za rublje, možete dodatno osvježiti svoju odjeću i uživati u mirisu koji traje.

Sušilica Haier X Series 11 koristi inovativnu Ultra Reverse Drum tehnologiju koja omogućuje motoru da se okreće u oba smjera, što osigurava ravnomjerno sušenje rublja bez zapetljanja i nabora. Tako je odjeća spremna za nošenje odmah nakon ciklusa sušenja, bez potrebe za dodatnim glačanjem.


Energetska učinkovitost

Haier X Series 11 uređaji dizajnirani su s naglaskom na energetsku učinkovitost. S vrhunskim energetskim klasifikacijama(A+++ -10%), ovi uređaji smanjuju potrošnju energije i deterdženta, što dugoročno donosi značajne uštede. Uz to, ekološki su prihvatljivi, što je važan čimbenik za sve koji brinu o očuvanju okoliša.

Foto: Haier

Haier X Series 11 opremljena je naprednom AI Syncro tehnologijom koja prepoznaje vrste tkanina i automatski prilagođava cikluse pranja i sušenja. Ova tehnologija osigurava optimalne rezultate za sve vrste rublja. Uz pomoć hOn aplikacije, možete personalizirati i kontrolirati cikluse sa svog pametnog telefona. Aplikacija omogućuje praćenje statusa pranja i sušenja, postavljanje prilagođenih programa te dobivanje savjeta za njegu odjeće.

Neka vaša odjeća uvijek bude svježa, mirisna i savršeno oprana. Iskusite novu eru pranja i sušenja rublja s Haier X Series 11

Sadržaj donosimo u suradnji s Haierom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije