zanimljivo

Istraživanje pokazalo: Evo nakon koliko ženama dosadi seks s istim partnerom!

shutterstock
11.08.2024.
u 18:34

To može biti posljedica umora zbog primarne skrbi za djecu, a činjenica je da svakodnevni stres itekako utječe na seksualno funkcioniranje žena, više nego na muškarce.

Što vas odbija? Za neke to može biti bahatost ili psovka, za druge tetovaže ili čudan piercing. No, nova studija pokazala je da žene gube interes za seks s partnerom nakon samo 12 mjeseci zajedničkog života. Objavljeno u British Medical Journalu Open, istraživanje je prikupilo podatke od 4.839 muškaraca i 6.669 žena u dobi od 16 do 74 godine i otkrilo da, dok se oba spola umaraju od seksa s godinama, žene tvrde da im seks u vezama dosadi mnogo brže od muškaraca, piše Independent.

To može biti posljedica umora zbog primarne skrbi za djecu, a činjenica je da svakodnevni stres itekako utječe na seksualno funkcioniranje žena, više nego na muškarce. Gubitak interesa može biti povezan i s promjenom fokusa - umjesto na muškarca i njihovu vezu, ženama je u centru pozornosti dijete, objasnili su autori studije, istraživači sa Sveučilišta Southampton.

VEZANI ČLANCI: 

Napravili su anketu sa 4839 žena i 6669 muškaraca, u dobi od 16 do 74 godine. Ispostavilo se da ženama seks dosadi puno ranije nego muškarcima. Neke žene, kažu, izgube interes za vođenje ljubavi nakon samo 12 mjeseci veze s partnerom. Mnoge od njih priznale su kako su izgubile interes u prvoj godini nakon rođenja djeteta, kao i zbog male djece mlađe od pet godina.

Dodali su kako su česti razlozi za smanjenje seksualne želje i nedostatak emocionalne blizine s partnerom, loša komunikacija te zdravstveni problemi. Za neke žene razlog je bilo arogantno ponašanje partnera, ali i nove tetovaže ili piercinzi na tijelu. Od ostalih čimbenika spomenuta su i loša iskustva u ranijim seksualnim odnosima, pa čak i nasilan seks.

VEZANI ČLANCI: 

U ovoj anketi 34 posto žena priznalo je da nema interesa za seks, dok se u istoj situaciji nalazilo 15 posto muškaraca. Istraživanje su objavili u magazinu British Medical Journal Open.

Nesretan je u braku jer se supruga ne želi seksati i s drugim muškarcima: "To me najviše pali"

Ključne riječi

Komentara 5

WA
wannabenovinari
23:00 12.08.2024.

Zato takve žene, kojima nije do seksa, ne treba oženiti. I svima dobro.

MO
montello
12:26 12.08.2024.

Ma muski vole vise sex od Zena kad zene nece Nadu druge

Avatar Tombstone
Tombstone
02:27 12.08.2024.

Nije istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije