Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duge veze

Izbjegavajte ih: Ovih deset stvari sretni parovi nikad ne rade!

Shutterstock
18.11.2023.
u 14:34

Postoje neke stvari i navike koje sretni parovi izbjegavaju

Od sretnih parova koji su zajedno duže vrijeme svi mogu ponešto naučiti, pogotovo o tome kako održati i njegovati snažnu vezu punu ljubavi u godinama koje dolaze. Sretni parovi rade na svojoj sreći tako što s namjerom pristupaju svojoj vezi.

Baš kao što stvaranje dobrih navika može dovesti do sretne veze, loše navike mogu dovesti do nesretne veze. Neki parovi već u samom početku veze steknu loše navike i njihova se veza nikada ne može oporaviti pa donosimo deset stvari koje sretni parovi ne rade, piše City Magazine.

VEZANI ČLANCI:

Ne boje se teških razgovora: Bez obzira na to koliko dobro surađuju, ne postoji par koji se u nekom trenutku ne posvađa. Nesuglasice su neizbježne u vezama i sretnim parovima, a ne njihovi osjećaji pometen pod tepih, otvoreno i iskreno razgovaraju o osjetljivim temama. Ne riješite li neka bitna pitanja i nedoumice u vezi, može doći do zamjeranja i rastave.

Ne prate rezultate: Sretni parovi ne ponašaju se kao računovođe, međusobno zbrajajući dobra i loša djela. Obje strane u zdravoj, sretnoj vezi rade stvari s ljubavlju za drugu polovicu ne očekujući ništa zauzvrat. Ako se dogodi da stvari nisu u ravnoteži, vas dvoje ćete o tome razgovarati tonom poštovanja, bez optuživanja.

Ne zamjeraju: Kod nesretnih parova frustracije i razočarenja s vremenom stvaraju distancu. S druge strane, kod sretnih parova obje strane svjesne su činjenice da nitko od njih nije savršen i spremni su ispričati se, prihvatiti ispriku i krenuti dalje.

Međusobno se ne vrijeđaju: Čak i kada je svađa na vrhuncu, sretni parovi trude se izbjeći komunikaciju u kojoj će se vrijeđati jer su svjesni toga koliko je ona kontraproduktivna i koliko produbljuje negativnosti i ljutnju. Mnogi parovi se tijekom svađa međusobno nazivaju idiotima, gubitnicima, gadovima... Međutim, osobe u sretnim vezama, koje također doživljavaju ljutnju, frustraciju i razočaranje u odnosu, trude se da prema svom prema partneru u svakom trenutku zadrže odnos pun poštovanja.

Ne njuškaju: Jedan od temelja zdrave, sretne veze je povjerenje. Zato su sretnim parovima ideje da kopaju po porukama ili e-mailovima druge strane neprihvatljive. Oni nemaju osjećaj da netko nešto od njih skriva.

VEZANI ČLANCI:

Ne lažu jedno drugom: Parovi u zdravim, sretnim vezama su otvoreni jedno prema drugome. Kod njih nema laži i nema izostavljanja. Održavanje laži otežava održavanje veze i troši puno energije, a ako istina izađe na vidjelo može biti teško ponovno izgraditi povjerenje. Ljudi u zdravim odnosima međusobno se vole zbog onoga što jesu i podržavaju iskrenost bez obzira na eventualnu štetu koju ona može nanijeti.

Drugu stranu nikad ne tretiraju kao protivnika: Sretni parovi redovito se podsjećaju da su u istom timu. Izbjegavaju promatrati situacije na način da je netko pobjednik, a netko gubitnik. Jer, jednostavno je, kad partnera ne tretirate kao neprijatelja vaša veza će biti puno sretnija. Kada situacije to zahtijevaju, sretni parovi razgovaraju, dolaze do kompromisa i biraju najbolja rješenja za jednu i drugu stranu.

Ne uzimaju jedno drugo zdravo za gotovo: U dugim vezama lako se dogodi da se zbog osjećaja ugode i stabilnosti prestanemo truditi. Neki parovi s vremenom stave vezu na autopilot, ali ne i oni uistinu sretni. Oni u svakom trenutku daju sve od sebe i njeguju vezu bez obzira na to traje li ona godinu, pet godina ili 15 godina.

Ne tračaju jedno drugo: Sretni parovi međusobno si čuvaju leđa, umjesto da ogovaraju jedno drugo iza leđa. Sasvim je normalno pa čak i zdravo ponekad se prijateljici požaliti na nesuglasice koje imate s partnerom, ali sretni parovi neće dopustiti da se cijela ta situacija pretvori u ogovaranje. Ako ste frustrirani nekim stvarima, umjesto da tračate partnera, obratite mu se i zajedno dođite do korijena problema. Vi ćete biti sretniji, izbjeći ćete nepotrebno ogovaranje, a i odnosi s prijateljima će biti manje opterećeni.

Ne zanemaruju intimne trenutke: U užurbanom svijetu u kakvom živimo vrlo je teško izdvojiti i organizirati vrijeme za intimu, posebno ako su tu i djeca. No zanemarivanje seksualnog aspekta veze nikako nije kvalitetno za vezu ili brak. Odgađanje intimnog druženja može dovesti do udaljavanja partnera, zbog čega parovi u kvalitetnim vezama ne čekaju uvijek "pravi trenutak" već ga sami stvaraju.

Bračni par psihologa: "Ako želite da vam veza uspije, svaki dan radite ove tri stvari"

Komentara 2

Avatar horuk
horuk
15:11 23.11.2023.

Preko 20 godina sam u sretnom braku. Moram reći da su sve točke istinite i pravilne. I možda se čovjek i ogriješi u svakoj od tih točaka ali nikada duboko i uvijek znajući da je to bila greška.

KU
Kuler
17:49 18.11.2023.

27 god. sam u mraku, pardon u braku, ovo je gomila bedastoca....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije