Slatke priče

Jednostavan biskvit s trešnjama uspijeva svaki put – recept je isti kao bakin!

Sandra Šimunović/Pixsell
16.06.2022.
u 08:39

Za kolače poput ovog jednostavnog biskvita uvijek birajte sočnije i slađe trešnje, a bakin savjet je – ostavite koštice u trešnjama jer će tako kolač biti sočniji. Prije nego trešnje ubacite u tijesto, uvaljajte ih u brašno da biste spriječili da potonu na dno bisvita.

Za kolače poput ovog jednostavnog biskvita uvijek birajte sočnije i slađe trešnje, a bakin savjet je – ostavite koštice u trešnjama jer će tako kolač biti sočniji.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Bakin biskvit s trešnjama

Sastojci:

180 g brašna

80 g šećera + jedna velika žlica za posipanje

prašak za pecivo

malo korice limuna za aromu

2 jaja

vanilija

4 velike žlice mlijeka

125 g jogurta

85 g maslaca, rastopljenog

300 g trešanja

¼ šalice suncokretova ulja

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

U zdjeli izmiješajte brašno i prašak za pecivo. U posebnoj zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom te im dodajte naribanu koricu limuna, vaniliju te, polako miješajući, dodajte ulje. Miksajući na nižoj brzini dodajte jogurt i mlijeko te trećinu brašna, a zatim i ostatak brašna te izmiješajte dok se smjesa ne sjedini i postane glatka. Polovicu opranih trešanja, kojima ste prethodno uklonili koštice (možete ih i
ostaviti), uvaljajte prvo u brašno te ih onda ubacite u tijesto jer ćete tako spriječiti da trešnje potonu na dno. Smjesu istresite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup te na vrh dodajte drugu polovicu trešanja. Silikonskom špatulom lagano izravnajte smjesu te pospite jednom žlicom šećera. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-45 minuta.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije