Sastojci:
100 g rikule, 40 ml maslinova ulja, 120 g repova rakova (kozice), 1 češanj češnjaka, 20 g maslaca, 20 g Gussnela Dolcela, 100 ml bijelog vina, 1 Kokošja kocka Podravka, 200 ml vrhnja za kuhanje, kajenski papar
Priprema:
Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir. Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte kokošju kocku i kuhajte još oko 10 minuta. Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite kajenskim paprom.
>>Ne trebate ga izbjegavati. Ovaj kruh ima čak 50 posto manje kalorija