Egzotika u žlici

Jednostavna, a tako elegantna: Juha od rikule i račića

Juha od rikule i račića
Foto: Danijel Berković/PIXSELL
27.02.2014.
u 14:28

U jednostavnoj juhi spojeni su okusi tako različiti da djeluje egzotično: specifičan okus kozica stopit će se s gorkastom rikulom, nježnim vrhnjem i oštrim kajenskim paprom

Sastojci:

100 g rikule, 40 ml maslinova ulja, 120 g repova rakova (kozice), 1 češanj češnjaka, 20 g maslaca, 20 g Gussnela Dolcela, 100 ml bijelog vina, 1 Kokošja kocka Podravka, 200 ml vrhnja za kuhanje, kajenski papar

Priprema:

Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir. Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte kokošju kocku i kuhajte još oko 10 minuta. Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite kajenskim paprom.

>>Ne trebate ga izbjegavati. Ovaj kruh ima čak 50 posto manje kalorija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije