Jede vam se nešto ukusno i kremasto, ali nemate vremena pripremati neke komplicirane kolače i torte? Onda je ovo prava slastica za vas! Naime, slastičarka Jelena Dosković, koja na svojim društvenim mrežama ima nekoliko stotina tisuća pratitelja s kojima svakodnevno dijeli zanimljive recepte, podijelila je i recept za jednostavnu i ukusnu Oreo tortu koja je gotova u samo 15 minuta.
@jelenadoskovic Kremasta OREO tortica 🍰 Ljubitelji Oreo keksa ima li vas..? ☺️ Sada već po tradiciji svom bratu za divan dan spremam torticu 😍😍 Ovaj put izbor je pao na pripremu koja traje bukvalno za 15 minuta, a recept vam ostavljam u nastavku: Podloga: •250 gr mlevenog oreo keksa •125 gr putera Fil: •600 gr krem sira •50 gr šećera u prahu •300 ml slatke pavlake •100 gr drobljenog oreo keksa Preliv: •200 gr mlečne cokolade •100 ml slatke pavlake Otopljen puter umešati sa mlevenim keksom i utisnuti u na dno kalupa. Ja sam pripremala u kalupu od 24cm, a može biti i nešto manji. Ostavila sam da podloga bude nekako mrvičasta, a ako želite da i ona bude mekša dodajte 2 kasike krem sira u smesu 🤗 Za fil umutiti krem sir sa šećerom u prahu u to sipati slatku pavlaku, umutiti dodatno, pa sipati drobljeni keks i umešati. Premazati preko podloge. Ovde torticu možete ostaviti pola sata u zamrzivaču, a onda preliti. Za preliv iseckati mlečnu čokoladu i preliti slatkom palvlakom (nemućenom) koju ste ugrejali do vrenja. Sačekati minut, umešati i kada se malčice prohladi preliti preko fila. Kada se dovoljno ohladi skinuti okvir i dekorisati po želji 😍 Prijatno ❤️ • • • #fyp #foryou #viral #viralvideo #ukusnahrana #brzoilako #mojirecepti #torta ♬ (It Goes Like) Nanana - Edit - Peggy Gou
Sastojci:
Podloga:
- 250 g mljevenih Oreo keksi
- 125 g maslaca
Krema:
- 600 g krem sira
- 50 g šećera u prahu
- 300 ml vrhnja za šlag
- 100 g drobljenih Oreo keksi
VEZANI ČLANCI:
Čokoladni preljev:
- 200 g mliječne čokolade
- 100 ml vrhnja za šlag
Postupak:
Otopljen maslac umiješati s mljevenim keksima i utisnuti na dno kalupa. Jelena je pripremala u kalupu od 24 cm, ali može biti i nešto manji. Također, ona je ostavila podlogu da bude mrvičasta, ali ako želite da bude glatka dodajte dvije žlice krem sira u smjesu.
Za kremu umutite krem sir sa šećerom u prahu i u tu smjesu dodajte vrhnje za šlag. Još malo izmiksajte pa dodajte drobljeni keks i sve zajedno umiješajte.
VEZANI ČLANCI:
Premažite kremu preko podloge. Tortu možete staviti pola sata u zamrzivač pa onda preliti s čokoladom, ali ako vam se žuri možete je odmah preliti.
Za čokoladni preljev mliječnu čokoladu prelijte s vrhnjem za šlag koje ste grijali do vrenja. Sačekati minutu, umiješati i kada malo ohladi preliti preko kreme.
Kada se dovoljno ohladi skinuti okvir i dekorirati po želji.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:
Jesam li uspešno komentarisala?