Šanse za to su 1:100.000

Jeo je kamenice i pomislio da mu je pukao zub: Ono što je pronašao prava je rijetkost

Facebook/Michael Spressler
03.03.2022.
u 11:27

Mislio je da mi je pukao kutnjak, no umjesto zuba na dlanu mu je ležalo pravo bogatstvo...

Kad je nedavno sa svojom suprugom otišao na večeru u riblji restoran Lobster House u New Jerseyju, Amerikanac Michael Spressler usred jela je pomislio da mu je pukao zub; no kad je tvrdi komadić izvadio iz usta ugledao je prekrasni bijeli biser koji može vrijediti i više od 680.000 kuna (100.000 dolara).

Možete li pogoditi o kojim se plodovima radi? Evo kako voće i orašasti plodovi izgledaju dok su nezreli

1/8

Spressler priča da se baš spremao zagristi svoju dvanaestu sirovu školjku kad je u ustima osjetio nešto tvrdo...

- Mislio sam da mi je pukao kutnjak! - kaže, no umjesto zuba na dlanu mu je ležao savršeno okrugli biser.

Sjajni je komad sedefa, kako piše portal CBS3, promjera 8.8 milimetara, a vrijednost mu je procijenjena između 50 i 100.000 (340.000 i 682.000 kuna).  

- Sretan sam jer sam u životu pojeo na kile svježih školjki i nikad prije nisam naišao na neku s biserom... - rekao je sretni nalaznik dodavši kako se tako nešto događa najviše jednom u životu.

- Kakva slučajnost! Suprug i ja smo bili u istom restoranu samo dan prije... - komentirala je jedna žena na Facebooku, a neki su izračunali da su, čak i ako redovito jedete sirove bisernice, šanse za pronalazak bisera u nekoj svega 1:100.000.

Inače, biseri su zrnate tvorevine koje kod nekih mekušaca, osobito kod školjaka bisernica, nastaju višegodišnjim izlučivanjem sedefa na mjestu ozljede ako u ljušturu dospije zrno pijeska ili neko drugo strano tijelo.

Prizori kataklizme: Velika oseka na obalu izbacila stotine ljuštura najvećih školjki u Jadranu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije