ne pomažite uvijek

Jeste li čule? Sebičnije žene sretnije su u vezama

kućanski poslovi, pranje suđa, peglanje, usisavanje, muškarci, žene, mario valentić, Mirna maras valentić (1)
Tomislav Miletić/PIXSELL
02.05.2013.
u 11:00

Nije riječ o pravoj sebičnosti nego o tome da su žene koje znaju postaviti granice i pridržavati ih se sretnije i imaju kvalitetnije veze

Često potaknute mislima da su njihovi partneri uvijek tu da im pomognu pa bi i one trebale biti na usluzi, žene će učiniti mnogo toga što im se to zapravo ne radi. Primjerice, priskočit će u pomoć oko kućanskih poslova, u kuhinji i slično. Međutim, time samo narušavaju svoj mir i dodatno se "pune" stresom te su nezadovoljnije, naglašavaju istraživači sa sveučilišta u Arizoni. A time štete i svojoj vezi!

Stres zbog manjka odmora nakon nekog vremena može prouzročiti sukobe među partnerima. U istraživanju na 154 para koji su zapisivali sve što im se događalo ispalo je da su stabilnije veze u kojima se žena ponekad postavi sebično tako da odredi vlastite granice preko kojih neće ići. Takve žene uživale su više i u svojim vezama, a partneri su imali više sluha za njih.

– Parovi se moraju naučiti nositi sa stresom. Složene situacije iskušavamo svaki dan i, kad, primjerice, žena dođe doma već iscrpljena, onda mora znati reći partneru "ne" i pustiti ga da on taj dan obavi kućanske poslove – smatra voditeljica istraživanja Casey Totenhagen, piše Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije