Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Jeste li znali da seks utječe i na izgled? Koži i kosi će dati sjaj, a popraviti će i raspoloženje!

Shuttershock
22.08.2023.
u 21:30

Redovit seks ima brojne prednosti, a osim što na psihičko i fizičko zdravlje ljudi, pozitivno utječe i na izgled.

Ako ste možda mislili da vaš seksualni život ne može imati nikakve veze s vašom ljepotom, u krivu ste. Naime, povećanje hormona estrogena kroz orgazam, kao i fizička aktivnost uključena u seks, može pospješiti zdravu kožu, kosu i ukupno zdravo starenje, piše Women's Health. Ukoliko imate redovan i dobar seks, vaša koža i kosa imat će blistav i zdrav sjaj. Seks poboljšava cirkulaciju kože koja koži donosi više kisika, a oksitocin koji se oslobađa prije orgazma obnavlja ćelije kože i održava njen sjaj. Redovitiji seks znači i veću proizvodnju kolagena koji kožu održava gipkom i čvrstom.

 

Redovan seks ključ je dugovječnosti i mladolikog izgleda. Seks terapeuti ističu da su brojna istraživanja pokazala da redovan seks oslobađa endorfin zbog kojeg koža proizvodi više vitamina D koji utječe na mladolik izgled. Osim toga, zahvaljujući serotoninu koji regulira raspoloženje i čini da se osjećate sretno i zadovoljno, seks djeluje i kao ultimativni antidepresiv.

Također, orgazam i redovna seksualna aktivnost oslobađaju feromone koji nas čine privlačnijim suprotnom spolu. U trenutku orgazma u našem tijelu se oslobađa velika doza oksitocina koji snižava kortizol, hormon stresa. Osim toga, tijekom seksa u ljudskom organizmu se oslobađaju svi hormoni koji pozitivno djeluju na zdravlje i raspoloženje.

Dopamin nam daje snagu i povećava naše ambicije, oksitocin nas čini opuštenijim, ljubaznijim i strpljivim, a endorfin smanjuje stres i stvara osjećaj ushićenosti. Seks je i odlična metoda sagorijevanja kalorija. Jedno vođenje ljubavi može sagorjeti oko 150 kalorija, jer su nam sve vrijeme u pokretu mišići butina, nogu, ruku, ramena i donjeg abdomena što je jednako vježbanju.

Žena se srami priznati da ima aferu: 'Znam da taj odnos nikamo ne vodi, ali seks je odličan'

Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
13:51 23.08.2023.

prirodni lijek

DU
Deleted user
23:37 22.08.2023.

Tek sam sad otkrio što sam toliko ružan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije