Plijesan se često pojavljuje na hrani kao što su sir i povrće, a nekada se pojavljuje i u džemu i sličnim namirnicama. Ipak, postavlja se pitanje je li takva hrana i dalje jestiva.
Neki ljudi nikada ne bi mogli jesti hranu za koju se "uhvatila" plijesan. Bez obzira na to što plijesan ne mora biti opasna i što se dio plijesni s hrane može maknuti. Evo što stručnjaci kažu o ovoj situaciji.
Britanska agencija imena The Food Standards Agency preporučuje da se takva hrana, na kojoj se počela pojavljivati plijesan, ne konzumira, posebice ako je dajete djeci, starijim osobama, trudnicama i osobama narušenog zdravlja i oslabljenog imuniteta.
Ipak, nije svaka plijesan ista i ako se s namirnice jednostavno može ukloniti pljesnivi dio ostatak se može konzumirati bez imalo straha. No kod namirnica kao što je džem ili sličnih mekanih namirnica teško je znati je li plijesan u potpunosti uklonjena pa ih je bolje i ne jesti. Neke vrste plijesni opasnije su od drugih. Radi se o plijesni crne, narančaste, žute ili zelene boje. Bijela plijesan ili ona svijetlo plave boje je manje opasna.
Pogledajte koliko muškaraca zna prepoznati ženske beauty proizvode: