Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Još nije kasno za posjet ekskluzivnom vinskom festivalu Slavonija i Podravina, wine not?!

Vinski festival Slavonija i Podravina, wine not!?
Foto: Kristijan Toplak
1/12
14.09.2023.
u 16:28

Nakon dvorca Pejačević u Virovitici i dvorca Janković u Suhopolju, vinoljupce u Virovitičko-podravskoj županiji očekuju još tri ekskluzivna vinska eventa i hedonistički vinski maraton

Rujanski vikendi u Slavoniji i Podravini rezervirani su za druženje uz najbolja vina Virovitičko-podravske županije. To su potvrdile i prve dvije od ukupno šest ekskluzivnih vinskih degustacija koji se do kraja mjeseca održavaju u okviru trećeg izdanja atraktivnog vinskog festivala Slavonija i Podravina, wine not!?.

Prošlog vikenda vinski susret u Centru za posjetitelje – Dvorac Janković oduševio je istinske vinoljupce. Bajkoviti dvorac u Suhopolju bio je savršena kulisa za čarobnu večer Magic&Wine u plemićkom ruhu uz poznatog slatinskog iluzionista i mađioničara Magic Leona, prošlogodišnjeg pobjednika Supertalenta.

Foto: Kristijan Toplak

Savršen izbor vina sljubljenih s odabranim delicijama i ugodnom večeri babljeg ljeta. Za početak Pjenušac Podruma Vineda iz Vukovsavljevice, sorte chardonnay iz aršanjskih vinograda, bio je idealan uvod u lijepu plemićku priču. Slijedila je iznimna Graševina Agroland Personal Collection iz Suhopolja s mirisom zelene jabuke i iznimno ugodnom prepoznatljivom gorčinom na kraju, a potom Anđeo s greškom crni, vinarije Apolitico s područja Virovitice, sjajna kupaža cabernet sauvignona, merlota, frankovke i cabernet franca, izražene voćnosti i ugodne svježine, pitko i harmonično…

Foto: Kristijan Toplak

Jedinstveno vinsko iskustvo doživjeli su i posjetitelji prvog ovogodišnjeg vinskog susreta u okviru festivala Slavonija i Podravina, wine not!? Tom su prigodom u dvorcu Pejačević na eventu pod nazivom Wine&Art predstavljena tri top vina virovitičkih vinara. Da je vino umjetnost u boci potvrdili su pitka i harmonična Graševina Vina Dvojak iz 2022., inspirirana Vivaldijevim koncertom za violinu Četiri godišnja doba, odlični svježi Rajnski rizling Podruma Barčan iz 2022. i Decanterovim zlatom nagrađeni profinjeni i kompleksni Cabernet Franc iz 2021. vinarije Apolitico.

Foto: Kristijan Toplak

Novi susreti zakazani su već 15. i 16. rujna. U petak u Geo-info centru Voćin priprema se Urban wine party, a dan kasnije u Vinu i mitologiji uživat će se u novootvorenom TIC-u Klopotec na Kladarskom bregu pored Pitomače. Sljedećeg vikenda, 22. rujna, priprema se Vinski party u perivoju Centra za posjetitelje Dravska priča u Noskovcima, a sve završava 30. rujna Vinskim maratonom u Orahovici.

Ima li bolje pozivnice za posjet Virovitičko-podravskoj županiji? Slavonija i Podravina, wine not!?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije